ΑΕΚ: Ο Τσιγκρίνσκι «χτυπάει» στα ντέρμπι (vids)

ΑΕΚ: Ο Τσιγκρίνσκι «χτυπάει» στα ντέρμπι (vids)

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ουκρανός σκοράρει σε ένα μεγάλο ματς.

Το σκοράρισμα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Δεν είναι και η δουλειά του εξάλλου. Αυτό που πρέπει να κάνει εκείνος, είναι να εμποδίζει τους αντιπάλους να σκοράρουν κατά της ομάδας του. Όταν όμως βρίσκει δίχτυα ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ξέρει πότε πρέπει να το κάνει.

Τέσσερα γκολ έχει πετύχει ο Ουκρανός αμυντικός με τη φανέλα της ΑΕΚ από το 2016 όταν και ήρθε στην Ένωση, και τα τρία από αυτά είναι σε ντέρμπι. Τυχαίο;

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά κόντρα στον ΠΑΟΚ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού, σε αυτό το πολύ κρίσιμο ματς για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ήταν το δεύτερό του γκολ τη φετινή σεζόν.

Το πρώτο ήταν και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στον πρώτο γύρο της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος, ο 33χρονος άσος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 εκμεταλλευόμενος και πάλι την ασίστ του Μάρκο Λιβάγια, όπως και στο χθεσινό παιχνίδι. Τότε από εκτέλεση φάουλ, τώρα από εκτέλεση κόρνερ.

Το γκολ που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε εκείνος αλλά ούτε και οι οπαδοί της ΑΕΚ, ήταν εκείνο που πέτυχε στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα και στο 87′ ο Τσιγκρίνσκι με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Γιακουμάκης και να φέρει τούμπα το ματς, δίνοντας τη νίκη-τίτλου στην Ένωση.

Το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ, ήταν πάντως σε ένα ματς κόντρα στη Λάρισα στο ΟΑΚΑ όταν είχε κάνει το 2-0 (3-0 τελικό) στις 26 Φεβρουαρίου του 2017. Συνολικά, έχει καταγράψει 97 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο έχοντας 4 γκολ και 2 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ