Η… κατάρα που έσπασε και ο MVP Λιβάγια

Η… κατάρα που έσπασε και ο MVP Λιβάγια

Η ΑΕΚ έκανε... περίπατο στην Τούμπα, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί με τους «ασπρόμαυρους». Συνεχίζει να κάνει... μάγια ο Λιβάγια, που είναι και ο MVP των playoffs.

Άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνώριζαν καλά, πως το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν do or die ματς για τη συνέχεια της ομάδας. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα απομάκρυνε την ΑΕΚ από τον στόχο της και ενδεχομένως, να δημιουργούσε κλίμα εσωστρέφειας μετά από δύο συνεχόμενα χαμένα ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν την απάντησή τους και με πειστικό τρόπο μάλιστα. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα εμφανίστηκε στην Τούμπα μόνο για το τρίποντο και το κατάφερε σε μορφή… περιπάτου. Ο Ιταλός τεχνικός έστησε άψογα την ΑΕΚ, εξουδετερώνοντας το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα. Οι παίκτες της Ένωσης ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο του κόουτς τους,  δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα στους «ασπρόμαυρους» και πανηγύρισαν εύκολα ένα «διπλό» που τους βάζει σε θέση οδηγού για το δεύτερο εισιτήριο του Champions League.

Νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ μετά από 6 ματς

Στους 6 μήνες που βρίσκεται στην χώρα μας ο Μάσιμο Καρέρα έχει καταφέρει πολλά. Παρέλαβε, ένα σύνολο χωρίς αρχή, μέση και τέλος και τώρα, είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ είναι το φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η ΑΕΚ έγινε ξανά ομάδα με μέταλλο και ταυτότητα και μετά από καιρό, παίρνει αυτό που θέλει στα ντέρμπι.

Την τελευταία φορά, που η Ένωση νίκησε τον ΠΑΟΚ ήταν την χρονιά (2017-2018)του πρωταθλήματος. Η τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ νίκησε με 1-0 στο ΟΑΚΑ, με σκόρερ και πάλι τον Λιβάγια, ενώ όλοι γνωρίζουν την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Τούμπα και το ντου του Ιβάν Σαββίδη, με την Ένωση να παίρνει το ματς με 3-0. Από τότε, πέρασαν 6 αναμετρήσεις. 2 τελικοί για το Κύπελλο και 4 ματς για το πρωτάθλημα. Ο απολογισμός ήταν 4 νίκες για τους «ασπρόμαυρους» και 2 ισοπαλίες.

Χθες (1/7) στον αγώνα της Τούμπας, η ΑΕΚ έσπασε την… κατάρα που την κυνηγούσε στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Με εμφατικό τρόπο, έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και έγινε το αφεντικό για την δεύτερη θέση. Αν μη τι άλλο, το διπλό στην έδρα της ομάδας του Φερέιρα, ανεβάζει κατακόρυφα και την ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων». Η Ένωση γίνεται ξανά ομάδα των… ντέρμπι και ακόμα και στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, κυνηγώντας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης την ισοφάριση.

Ο Λιβάγια τα θέλει… όλα και το δείχνει

Ότι και να πει κανείς για τον Μάρκο Λιβάγια την εφετινή σεζόν, θα είναι λίγο. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν σε ακόμη ένα ματς για την ΑΕΚ, ο παίκτης-βαρόμετρο, που την οδήγησε σε ένα πολύτιμο τρίποντο. Στην διαδικασία των playoffs, ο 26χρονος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε την ασίστ στο γκολ του Τσιγκρίνσκι, ενώ δεν λάθεψε από τα 11 βήματα. Ο Λιβάγια κάνει… μάγια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έχοντας 15 γκολ και 11 ασίστ. Μάλιστα, στους 5 αγώνες για τα playoffs, ο Κροάτης φορ έχει τους καλύτερους αριθμούς, καθώς μετράει 3 τέρματα και 2 τελικές πάσες. Τον ακολουθούν οι Καμαρά και Ελ Αραμπί με μια λιγότερη ασίστ.

Ο 26χρονος παίκτης είναι το… κλειδί για την ομάδα του Καρέρα, με τον Λιβάγια να έχει… βαλθεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στην γη της Επαγγελίας. Τρομακτική εμφάνιση και 2 τέρματα στον ημιτελικό με τον Άρη, γκολ και ασίστ στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ο Λιβάγια δείχνει αποφασισμένος να φέρει ακόμα έναν τίτλο στην Ένωση και να την οδηγήσει στα προκριματικά του Champions League.

Στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν, η ΑΕΚ παίρνει ένα «διπλό» που αποτελεί… κλειδί για τη συνέχεια της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν με στυλ από την Τούμπα και δείχνουν συγκεντρωμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στους δύο στόχους της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ