Τσιμίκας, το ακούραστο «διαμάντι» του Ολυμπιακού! (vids)

Τσιμίκας, το ακούραστο «διαμάντι» του Ολυμπιακού! (vids)

Σε ηλικία 24 ετών έχει πραγματοποιήσει 43 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού φέτος. Πάντα βασικός. Και μιλάμε για μία χρονιά που έχει ακόμη μπροστά της 7 αγώνες τουλάχιστον...

Πριν ακριβώς 5 χρόνια ήταν όταν ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το μεγάλο βήμα και ανέβηκε από την U20 στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια αυτό συνέβη την 1η Ιουλίου 2015 και τις επόμενες δύο σεζόν (2015-16, 2016-17) μέτρησε 12 συμμετοχές.

Έκτοτε, ο Τσιμίκας δόθηκε δύο φορές δανεικός. Τον Ιανουάριο του 2017 στην Έσμπιεργκ και τον Ιούλιο του ίδιου έτους στη Βίλεμ. Για να επιστρέψει για τα καλά στο «σπίτι» του στις 30 Ιουνίου 2018. Από εκεί και πέρα ο 24χρονος μπακ του Ολυμπιακού μετράει μόνο χαρές. Μόνο άνοδο και… εκτόξευση της καριέρας του.

Και εν έτει 2020 έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας των «ερυθρόλευκων». Με πολλές και σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης να θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Όπως η Νάπολι, η Άρσεναλ, η Νις, η Γουότφορντ κλπ. Με την τιμή του να ανέρχεται πλέον στα 25 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα «διαμάντι» το οποίο είναι περιζήτητο, ένας παίκτης ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους μπακ στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Τσιμίκας έχει πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του. Στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και αυτό μπορεί να το υπερηφανεύεται.

Βέβαια και ο Τσιμίκας άνθρωπος είναι. Έχει ανάγκη από ξεκούραση. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να τον αφήσει εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Super League. Αυτό που έχει προηγηθεί φέτος όμως είναι ανεπανάληπτο για τον 24χρονο αριστερό μπακ.

Το κοντέρ του Κώστα Τσιμίκα, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20, έχει γράψει 43 συμμετοχές με συνολικό χρόνο 3.782 λεπτών, σε όλες τις διοργανώσεις (Super League, Κύπελλο Ελλάδας, Champions League, Europa League). Ασύλληπτα νούμερα που δείχνουν την αξία του παίκτη και την ακλόνητη εμπιστοσύνη του Μαρτίνς προς το πρόσωπό του. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αγωνιστεί συνολικά σε 52 αγώνες, συνεπώς ο Τσιμίκας έχει λείψει μόνο από τους 9.

Εκτός από τις συμμετοχές φυσικά, ο Τσιμίκας μετράει 7 ασίστ, οι 5 στο πρωτάθλημα, η μία στο Κύπελλο και άλλη μία στους ομίλους του Champions League. Με αμέτρητες κούρσες από τα αριστερά που «τρομάζουν» κάθε αντίπαλο. Με τις αμυντικές του ικανότητες οι οποίες δεν επιτρέπουν σε κανέναν αντίπαλο να κάνει κάτι αξιόλογο. Και με highlight του την τρομερή επέλαση στο «Emirates» κόντρα στην Άρσεναλ και τη σουτάρα που απέκρουσε ο Λένο.

Αμέτρητες είναι οι στιγμές του Τσιμίκα φέτος που έχουν προκαλέσει δέος και ανατριχίλα στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Πολλοί τον συγκρίνουν ακόμη και με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Αναμφίβολα, τρομερά μπακ και τα δύο. Πάντως το σίγουρο είναι ένα. Ότι πλέον αποτελεί είδηση το γεγονός πως ο Τσιμίκας είναι εκτός ενδεκάδας ή αποστολής του Ολυμπιακού. Και όλα αυτά τα έχει καταφέρει με ασταμάτητη δουλειά και προσπάθεια. Διότι τα αξίζει.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο Τσιμίκας έχει την ευκαιρία να φτάσει τις 50 συμμετοχές σε μία χρονιά. Πώς θα γίνει αυτό; Εφόσον αγωνιστεί στα 4 τελευταία ματς των play off, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, στον σπουδαίο αγώνα με τη Γουλβς και σε ένα ακόμη ματς. Στον προημιτελικό του Europa League. Αν και εφόσον τελικά πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Απολαύστε τα κατορθώματα του ακούραστου Τσιμίκα στα παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ