Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 : Από τη φιέστα στη… σιέστα ο πρωταθλητής

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 : Από τη φιέστα στη… σιέστα ο πρωταθλητής

Αγγαρεία από τους παίκτες του Ολυμπιακού, που έμειναν στο 0-0 με τον αιώνιο αντίπαλό. Συγκινητική η προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού.

Εξαρχής, ήταν δεδομένο… Σοβαρό κίνητρο δεν υπήρχε στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο ΟΑΚΑ, αφού ο Ολυμπιακός έχει στεφθεί πρωταθλητής και μαθηματικά, ενώ ο Παναθηναϊκός… βρέξει-χιονίσει θα τερματίσει τέταρτος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Europa League. Οπότε, το 0-0 και η γενικότερη κακή εμφάνιση όσων παικτών αγωνίστηκαν, μάλλον αναμενόμενη ήταν…

Ο Ολυμπιακός υπερείχε σε ποιότητα και κλάση, κατά διαστήματα έδειχνε την ανωτερότητα του, αλλά μόλις ήταν έτοιμος να… πατήσει γκάζι, σταματούσε. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του Μαρτίνς, αφού μέσα στη σεζόν έχουν σαρώσει τα πάντα… και δικαιούνται ένα άσχημο βράδυ.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» του Δώνη κατέβαλλαν συγκινητική προσπάθεια. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά και έπρεπε να αντιμετωπίσουν υπέρτερους παίκτες. Επιστράτευσαν δύναμη και σκληρά μαρκαρίσματα για να ανταπεξέρθουν και πέτυχαν το καλύτερο που μπορούσαν: την ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Διούδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος σε μαρκάρισμα ο Ανουάρ. Επίσης, στο 64′ ο Ελ Αραμπί πλάσαρε από τη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε.

Για τον Παναθηναϊκό, οι κορυφαίες στιγμές ήταν το τετ-α-τετ του Μακέντα στο 11′, με τον Ιταλό να πλασάρει άουτ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Καμπετσή να μπαίνει στην περιοχή αλλά να μην βάζει δύναμη στο σουτ του, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο, Χατζηθεοδωρίδης, Ανουάρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (56′ Καμπετσής), Μπουζούκης (75′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (68′ Κολοβός), Μακέντα (75′  Περέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα (46′ Σισέ), Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (46′ Χασάν), Καμαρά, Βαλμπουενά (64′ Μασούρας), Φορτούνης (64′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Το «δεκάρι»: Ο Ανουάρ Τουχαμί. Ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με τα αστείρευτα τρεξίματα του. Ο Μαροκινός ήταν παντού στην κυριολεξία, κόβοντας στην άμυνα και ανεβάζοντας στην επίθεση.

Που κρίθηκε: Στο χαμένο πέναλτι του Βαλμπουενά. Σε ένα ματς αγγαρεία, το ένα γκολ θα έκρινε και την κατάληξη του. Αν ο Γάλλος σκόραρε, δύσκολα θα άλλαζε το ματς.

Στον πάγκο: Ο Ουσεϊνού Μπα. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση του στην Ελλάδα, αφού μόνο από δικά του λάθη έκανε φάσεις ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο. Σωστά τον άλλαξε ο Μαρτίνς.

Γιατί κόουτς; Είναι δύσκολο για τον Δώνη και τον Μαρτίνς να δώσουν κίνητρα στους παίκτες τους, σε ένα παιχνίδι που δεν κρίνει απολύτως τίποτα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ