ΑΕΚ : Η αναγέννηση του Σιμόες

ΑΕΚ : Η αναγέννηση του Σιμόες

Ο Αντρέ Σιμόες των πλέι οφ θυμίζει στην ΑΕΚ το λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015. Ο Πορτογάλος αποδίδει εξαιρετικά στην τριάδα των χαφ και στέλνει μήνυμα και για τη νέα σεζόν.

Η ιστορία με της πρώτης του Ιουνίου του 2015 για τον Αντρέ Σιμόες είναι λίγο-πολύ γνωστή και χιλιοειπωμένη. Ο Πορτογάλος έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» σχεδόν την ίδια ώρα που ερχόταν κι ο Μίκαελ Εσιέν για τον Παναθηναϊκό, με τον Αφρικανό να τυγχάνει υποδοχής από τους οπαδούς των «πράσινων» αλλά να… φεύγει νύχτα και τον 30χρονο -πλέον- μέσο να είναι ακόμα εδώ. Κι όχι απλά να είναι εδώ αλλά να είναι ίσως και στην καλύτερη φάση της καριέρας του στην Ένωση.

Σιμόες από τα παλιά

Η εμφάνιση κόντρα στον Άρη ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που βλέπουμε από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά. Έναν άλλο Σιμόες από αυτόν που είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο ειδικά, και δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίσαμε τα πρώτα του χρόνια στην ομάδα. Και αυτό (όπως και πολλά ακόμα) φυσικά είναι έργο Καρέρα.

Ο Ιταλός τον χρησιμοποιεί εκεί ακριβώς που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, ως 6άρι σε τριάδα και με τον Μάνταλο μπροστά του, ώστε να μην χρειάζεται να κάνει πράγματα που δεν είναι στο ρεπερτόριό του, όπως να κουβαλάει περισσότερο την μπάλα ή να προσπαθεί να δημιουργήσει. Και στο ματς του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, και στο ματς στην Τούμπα, ακόμη και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου έγινε αλλαγή και έφυγε εκνευρισμένος, ο Σιμόες ήταν εξαιρετικός κι από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων».

Στο ματς της Κυριακής μάλιστα, συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση και με ένα γκολ, το τρίτο του για φέτος με την ΑΕΚ. Τα άλλα δύο ήταν με τον Αστέρα στην Τρίπολη όταν με κεφαλιά είχε δώσει τη νίκη στις καθυστερήσεις και με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ, σε ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν, με απίθανο τακουνάκι. Έτσι, έχει φτάσει στην πιο παραγωγική του χρονιά με την ΑΕΚ και έχει ακόμη μπροστά του πέντε παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Από την αμφισβήτηση, στην (εκ νέου) καθιέρωση 

Βέβαια για τον εκ των αρχηγών της ΑΕΚ μόνο ρόδινα δεν ήταν τα πράγματα σε αυτά τα πέντε χρόνια στην Ένωση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι τον Νοέμβρη του 2018 βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο όταν μαζί με τους Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, τέθηκαν εκτός ομάδας με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη! Ακόμα και φέτος, δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκτός πλάνων του Καρέρα, κάτι που έφερε και τον εκνευρισμό του στο ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά και στα Σπάτα όπου τον καθησύχασε ο Ίβιτς διαβεβαιώνοντάς τον πως υπολογίζεται κανονικά.

Να μην αναφερθούμε στη στοχοποίηση από τον κόσμο της ίδιας του της ομάδας που ουκ ολίγες φορές τον έχει βγάλει στη σέντρα με λόγο ή χωρίς. Συναγωνίζεται με τον Μάνταλο για τα… πρωτεία σε αυτόν τον τομέα.

Μαζί με τους Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Γαλανόπουλο (ο οποίος θα επιστρέψει πιθανότατα με τη νέα σεζόν πλέον), η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή τετράδα για τη μεσαία γραμμή (συν τον Μάνταλο σε 4-3-3), στην οποία μπορεί να βασιστεί για τη νέα σεζόν και να ελπίζει σε σπουδαία πράγματα. Και από πίσω υπάρχει κι ο Σαμπανάτζοβιτς για τον οποίο δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα παραμείνει στην ομάδα ή θα προτιμηθεί να δοθεί κάπου δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια και να γυρίσει πιο έτοιμος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ