Superleague : Η Generation Χ των playoffs

Superleague : Η Generation Χ των playoffs

Οι «μικροί» αναλαμβάνουν δράση στα playoffs και to10.gr σας παρουσιάζει τα νέα... αστεράκια των ελληνικών ομάδων.

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση των playoffs, με την αυλαία του πρωταθλήματος να πέφτει στις 19 Ιουλίου. Στη φετινή διαδικασία, που είναι και… διαφορετική, ελεώ κορωνοϊού, έχουν πάρει ευκαιρίες αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές.

Νέα ταλέντα λοιπόν… γεννιούνται  στις ελληνικές ομάδες και διακρίνονται μέσω των φετινών αγώνων στα playoffs. Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν συμπεριλάβει στα τελευταία ματς παίκτες από τις ακαδημίες τους και to10.gr σας παρουσιάζει την επόμενη γενιά ποδοσφαιριστών της χώρας μας.

Χρήστος Τζόλης: 18 χρονών

Πρώτο όνομα στη λίστα, ο νεαρός Χρήστος Τζόλης, που εντυπωσιάζει στα playoffs με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί στα 5 από τα 6 ματς της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα, σημειώνοντας και ένα τέρμα στον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του 18χρονου επιθετικού και θεωρούν πως είναι το επόμενο αστέρι του ΠΑΟΚ. Ο 18χρονος (γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2002) έκανε… παπάδες στο πρωτάθλημα Κ19, πετυχαίνοντας 19 γκολ σε 23 ματς! Ο νεαρός παίκτης, άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και όπως φαίνεται, θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια. Να σημειωθεί, πως μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευκολία και στα άκρα της επίθεσης.

Γιάννης Μιχαηλίδης: 20 χρονών

Επόμενος παίκτης που προβιβάστηκε στην ομάδα ανδρών του ΠΑΟΚ είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2000 και μετράει 3 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, στα φετινά playoffs. Ο 20χρονος παίκτης αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, με τον Αμπέλ Φερέιρα να του δίνει χρόνο συμμετοχής στα τρία τελευταία ματς της ομάδας. Κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Μάλιστα, στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ!

Βαγγέλης Θεοχάρης: 22 χρονών

Πάμε και στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Δώνη να δοκιμάζει δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Έλληνας κόουτς ξεκίνησε βασικό στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τον Βαγγέλη Θεοχάρη. Είναι 22 χρονών και αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας, με τον Γιώργο Δώνη να μένει αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα του νεαρού αμυντικού. Ο 22χρονος έχει συμβόλαιο με τους «πράσινους» μέχρι και το 2022 και δεν αποκλείεται να καθιερωθεί στο «τριφύλλι».

Δεύτερος «πράσινος» παίκτης, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Μόλις 18 χρονών και όμως έχει καταγράψει 3 συμμετοχές με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Αγωνίστηκε για 8΄κόντρα στον ΟΦΗ, 25 λεπτά στο ματς με τον Άρη, ενώ έμεινε για 57΄στο χορτάρι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η θέση του είναι στην μεσαία γραμμή, με τον 18χρονο να είναι αμυντικός χαφ και να μετράει και 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κ19.

Πέτρος Μπαγκαλιάνης: 19 χρονών

Περνάμε στον Άρη, που αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την αποχώρηση αρκετών παικτών. Έτσι, ο Μίκαελ Ένινγκ βρήκε την ευκαιρία να προβιβάσει παίκτες από τις «κίτρινες» ακαδημίες. Πρώτος στη λίστα, ο Πέτρος Μπακαλιάνης που έχει ήδη 3 συμμετοχές, έχοντας αφήσει θετικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Έχει δύο συνεχόμενα 90λεπτα στα… πόδια του και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ήταν από τους κορυφαίους του Άρη, έχοντας σωστές τοποθετήσεις και σωτήριες επεμβάσεις.

Πέτρος Μπακούτσης: 19 χρονών 

Άλλος ένας παίκτης που προέρχεται από τις «κίτρινες» ακαδημίες είναι ο Πέτρος Μπακούτσης. Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2001. Είναι μόλις 19 χρονών και έβγαλε 90λεπτο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ενώ μπήκε αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νεαρός παίκτης έχει 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κ19, σημειώνοντας μάλιστα 11 τέρματα!

Θεοδόσης Μαχαίρας: 20 χρονών

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Πανιώνιο, με τον Θεοδόση Μαχαίρα να μεταπηδάει στην Κ19 της ΑΕΚ, τον Ιούλιο του 2018. Ο 20χρονος παίκτης αγωνίζεται στην επίθεση και θεωρείται πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο νεαρός μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, καθώς πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι εντυπώσεις θετικές, με τον Μαχαίρα να παίζει με ψυχή και να μη δείχνει φόβο. Είναι δεδομένο, πως ο Μάσιμο Καρέρα θα του προσφέρει και άλλες ευκαιρίες, καθώς είναι από τους μικρούς που ξεχωρίζουν στην Ένωση.

Η χώρας μας διαθέτει και παρόν και μέλλον, με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες να καθιερώνουν σιγά σιγά τα «μικρά αστεράκια». Είναι δεδομένο, πως από αυτήν την διαδικασία, θα αποκτήσουν εμπειρίες και θα εμφανιστούν ακόμα πιο έτοιμοι την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ