Οι 204 λόγοι ντροπής του Γιάννη Αλαφούζου

Οι 204 λόγοι ντροπής του Γιάννη Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για ντροπή. Χωρίς να ντρέπεται ο ίδιος για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει τον Παναθηναϊκό από τότε που βρέθηκε στην κεφαλή του. Παρ' όλο που έχει 204 λόγους για να το κάνει...

Ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε… Χρήστος Πανόπουλος. Στο ημίχρονο του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θυμήθηκε να βγάλει ανακοίνωση για τη διαιτησία. Τη διαιτησία που δύο μέρες πριν… αποθέωνε ενώπιον της επιτροπής δεοντολογίας. Και δεν ντράπηκε να αδειάσει τον Γιώργο Δώνη και τον Μάκη Αγγελίνα, ανθρώπους που εργάζονται στον σύλλογο και πληρώνονται από τον Αλαφούζο, λέγοντας πως ο ίδιος τα είδα όλα «καθαρά» στο ματς με τον Άρη, σε αντίθεση με τους προπονητές του.

Και μιας που μιλήσαμε για ντροπή, ο Αλαφούζος έγραψε στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού πως θα πρέπει να ντρέπονται οι φίλοι του Ολυμπιακού. Οχτώ χρόνια βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και επί των ημερών του ο σύλλογος έχει «γράψει» τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του. Με χρέη παντού. Με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Με παραμονή στην κατηγορία χαριστικά από τις υπόλοιπες ομάδες. Και με την απόσταση από τον πρωταθλητισμό να απέχει… έτη φωτός.

Η δεύτερη ομάδα σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δεν έχει αγγίζει καν τον τίτλο επί εποχής Αλαφούζου. Και συνήθως βλέπει την πρώτη θέση με το κυάλι. Με διαφορές που αποτελούν αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Αλαφούζος, που κάνει λόγο για ντροπές, δεν ντρέπεται όταν στήνεται μπροστά στον υπολογιστή του και κοιτάζει τη βαθμολογία κάθε χρονιάς. Από τη σεζόν 2012-13 που ήταν και η πρώτη του στην κεφαλή του συλλόγου, μέχρι σήμερα, ο Παναθηναϊκός ζει… μαρτυρικά. Κι αν δεν έχει μπει στον κόπο να δει μόνος του τις βαθμολογίες, θα του τις θυμίσουμε εμείς.

Επί εποχής Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός απέχει συνολικά 204 αγωνιστικούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Με ίδιο αριθμό αγώνων, οι «πράσινοι» μάζεψαν σε αυτά τα χρόνια όχι 10 και 20, ούτε καν 50 και 100, αλλά 204 βαθμούς λιγότερους από τον Ολυμπιακό. Ο μέσος όρος; 25,5 βαθμοί διαφορά ανά χρονιά. Η απόσταση χαώδης.

Τη σεζόν 2012-13 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 77 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός μάζεψε 40, δηλαδή 37 λιγότερους. Μία χρονιά αργότερα η διαφορά ήταν στους είκοσι βαθμούς. 86 ο Ολυμπιακός, 66 ο Παναθηναϊκός, ενώ τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 78 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 66. Η καλύτερη απόσταση που είχαν οι «πράσινοι» του Αλαφούζου από τον Ολυμπιακό ήταν το 2016-17 όταν τελείωσαν τη χρονιά με δέκα βαθμούς λιγότερους (67-57), πριν η διαφορά τραβήξει και πάλι την… ανηφόρα.

Στο +25(57-32)  από τον Παναθηναϊκό τερμάτισε ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2017-18, που μάλιστα το πρωτάθλημα κατέληξε στην ΑΕΚ, στο συν 39 εκτινάχτηκε πέρσι που και πάλι δεν πήρε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός (75-36). Όσο για φέτος; Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η διαφορά είναι και πάλι χαώδης, στους 31 βαθμούς (82 έναντι 51).

Το σύνολο μας κάνει 204 πόντοι διαφοράς υπέρ του Ολυμπιακού, έναντι του Γιάννη Αλαφούζου, που έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε τέταρτη ομάδα της Ελλάδας μέσα σε λίγα χρόνια. Που τον έχει φτάσει σε όρια εξευτελισμού και ο κόσμος της ομάδας δε θέλει να τον βλέπει ούτε… ζωγραφιστό. Που δεν πηγαίνει στο γήπεδο της ομάδας του. Και δεν… ντρέπεται γι’ αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ