Αρης – Ολυμπιακός : «Αέρας» με Μασούρα και Χασάν (2-4)

Αρης – Ολυμπιακός : «Αέρας» με Μασούρα και Χασάν (2-4)

Οι Ερυθρόλευκοι με δύο γκολ από τον Μασούρα και δύο από τον Χασάν επικράτησαν με 4-2 του Αρη στη Θεσσαλονίκη – Φετφατζίδης και Μπαγκαλιάνης τα γκολ των γηπεδούχων.

Με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μασούρα και Αχμέντ Χασάν, ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας με 4-2 του Αρη, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε την ομάδα του παίζει κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και τους δύο παίκτες του να βάζουν από δύο γκολ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 34’ και στο 49’, ενώ ο Αιγύπτιος στράικερ στο 45’+1′ και στο 66’.

Ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού σε παίκτες, όπως οι Αλέν, Τοροσίδης, Καφού, Λοβέρα και Χασάν, αλλά και χρόνο συμμετοχής σε Μπρούνο, Ραντζέλοβιτς, Ξενιτίδη και Τζολάκη. Οσοι αγωνίστηκαν έβγαλαν ενέργεια και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι, όποτε τους ζητηθεί, να αγωνιστούν και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο Αρης από την άλλη, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης και ο Μίκαελ Ενινγκ είδε τους παίκτες του να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Φετφατζίδης στο 56’ μείωσε σε 3-1 και ο νεαρός Μπαγκαλιάνης στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές του και συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Κίτρινους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Αρης από την άλλη παίζει το Σάββατο στην Κρήτη με τον ΟΦΗ.

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Με 4-4-1-1 ξεκίνησε τον Αρη ο Μίκαελ Ενινγκ, με τον Γερμανό προπονητή να δίνει ξανά φανέλα βασικού στον Γιάννη Φετφατζίδη, μετά το «ναυάγιο» στις επαφές με την Αλ Αΐν. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε τους Κίτρινους με τον Κουέστα στα δοκάρια και τους Μπακουτσή, Μπαγκαλιάνη, Δεληζήση και Ρόουζ στην τετράδα της άμυνας. Οι Σάσα, Ματίγια, Γκάμα και Φετφατζίδης στη μεσαία γραμμή, με τον Μαρτίνες πίσω από τον Μαντσίνι.

Με αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να «φρεσκάρει» την ομάδα του. Στα δοκάρια ήταν ο Αλέν, με τους Τοροσίδη, Σεμέδο, Σισέ και Γκασπάρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Καφού και Καμαρά στην τριάδα των χαφ, με τους Λοβέρα και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Καλός ρυθμός και ευκαιρίες

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δημιουργούν φάσεις στα αντίπαλα καρέ, χαρίζοντας ωραίο θέαμα. Στο 7’ ο Λοβέρα ελίχθηκε, συνέκλινε, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 12’ ο Μαντσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Αλέν, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο Γάλλος πορτιέρο του Ολυμπιακού μπλόκαρε εύκολα.

Δοκάρι ο Τοροσίδης, 0-1 με τον Μασούρα

Στο 18’ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Τοροσίδη. Ο έμπειρος μπακ προωθήθηκε, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έβαλε φάλτσα, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Τοροσίδης, το έκανε στο 34’ ο Μασούρας, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα και να δίνει προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Καμαρά είδε την κίνηση του Μασούρα, του έκανε την κάθετη πάσα, αυτός βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Ισπανό για το 1-0.

Δοκάρι ο Φετφατζίδης, 0-2 με τον Χασάν!

Στο 42’ ο Αρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Φετφατζίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέν. Ο Μαντσίνι γύρισε από αριστερά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γάλλου.

Ο Αρης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χασάν έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν κυνήγησε τη φάση, βγήκε μπροστά από τον Δεληζήση και με ωραίο σκαφτό πλασεδάκι νίκησε τον Κουέστα για το 0-2.

«Βροχή» από γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο. Με γκολ του Ολυμπιακού. Στο 47’ ο Λοβέρα αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κουέστα, αλλά στο 49’ ο Μασούρας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0 για τους Πειραιώτες. Ο Τοροσίδης σέντραρε από αριστερά και ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα ο Αρης μείωσε σε 3-1 με τον Φετφατζίδη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Αλέν, που την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η ομάδα του Μίκαελ Ενινγκ σκόραρε με τον βραχύσωμο άσο, αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 65’ ο Χασάν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Δεληζήση και δευτερόλεπτα αργότερα εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 4-1 για τους Πειραιώτες.

Στο 69’ ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Βαλμπουενά και Ξενιτίδη, αντί των Λοβέρα και Μασούρα, ενώ στο 58’ είχε βάλει τους Μπρούνο και Ραντζέλοβιτς αντί των Γκασπάρ και Καμαρά.

Ευκαιρία σε Τζολάκη

Στο 77’ ο Καφού βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Κουέστα, μετά την πάσα του Χασάν, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τερματοφύλακα, βάζοντας τον Τζολάκη αντί του Αλέν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεαρό και την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Στο 82’ ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

2-4 από τον Μπαγκαλιάνη, πρόβλημα με Δεληζήση

Ο Ολυμπιακός έκανε τις ευκαιρίες, αλλά ο Αρης ήταν τελικά αυτός που σκόραρε. Στο 87’ ο νεαρός Μπαγκαλιάνης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 2-4.

Στο 90+1’ ο Ενινγκ είδε τον Γιώργο Δεληζήση να τραυματίζεται μετά από μαρκάρισμα του Μπρούνο και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, σφαδάζοντας από τον πόνο. Ένα ακόμα πρόβλημα για τον Γερμανό τεχνικό, που είδε τις λύσεις να μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Το κλειδί: Τα γκολ του Ολυμπιακού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ο Αχμέντ Χασάν στο 45+1’ έκανε το 2-0 και ο Γιώργος Μασούρας στο 49’ έκανε το 3-0, σφραγίζοντας με εμφατικό τρόπο τη νίκη των Πειραιωτών.

Το δεκάρι: Ο τίτλος του MVP χωρίζεται σε Μασούρα και Χασάν, με τον διεθνή άσο και τον Αιγύπτιο επιθετικό να βγάζουν ενέργεια στο χορτάρι του Κ. Βικελίδης και να οδηγούν τον Ολυμπιακό σε μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Γιατί κόουτς: Στο αποψινό παιχνίδι δεν μπορεί να γραφτεί κάτι αρνητικό για τον Πέδρο Μαρτίνς.  Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ανάσες σε ορισμένους παίκτες, αλλά και χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Ολοι τους προσπάθησαν όσο μπορούσαν και έβγαλαν ενέργεια.

Στον πάγκο: Οι λιγοστές λύσεις του Αρη. Ο Ενινγκ κοίταζε στον πάγκο και έβλεπε τρεις παίκτες. Βασικά, τον εξής έναν: Τον Διαμαντόπουλο. Στο τέλος είδε μάλιστα και τον Δεληζήση να βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο, σφαδάζοντας από τον πόνο. Όλα τα είχε ο Γερμανός ο τραυματισμός του έμπειρου σέντερ μπακ του έλειπε…

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα – Ροζ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης – Σάσα (79’ Διαμαντόπουλος), Ματίγια – Φετφατζίδης, Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα – Μαντσίνι.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν (77’ Τζολάκης) – Τοροσίδης, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ (58’ Μπρούνο) – Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά (58’ Ραντζέλοβιτς) – Λοβέρα (68’ Ξενιτίδης), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά) Χασάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ