Με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες θα ολοκληρωθεί το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες θα ολοκληρωθεί το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Στην τελική ευθεία μπαίνει αύριο το «57ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης.

Στις 10.00 π.μ., από τη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά σε μία πλεύση, χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες, συνολικής απόστασης 150 ναυτικών μιλίων. Σε αυτές τις κούρσες θα κριθούν οι νικητές των κατηγοριών, σε έναν αγώνα όπου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καιρικές προβλέψεις, η τακτική αλλά και η τύχη θα έχουν το δικό τους μερίδιο στις επιτυχίες.

Στα performance, οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το «Velos» και ένα πλήρωμα που απαρτίζεται από πρωταθλητές τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο δύο φορές Olympian Μιχάλης Πατενιώτης και ο προπονητής των Ολυμπιονικών Μιχάλης Μηλαίος, βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Μόλις ένα βαθμό πίσω τους ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση δύο από τα πιο έμπειρα πληρώματα του Ράλλυ Αιγαίου, το «Bullet» και το «Optimum – Samos Steamship». Πολύ κοντά, μόλις δύο βαθμούς από τα δύο 52άρια, βρίσκεται το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων «Pega» (Δημήτρης Σουβαλτζής – Θοδωρής Τσουλφάς), το οποίο είναι ο νικητής της περσινής διοργάνωσης.

«Όλα είναι ανοιχτά. Ανυπομονούμε να τρέξουμε στις δυο τελευταίες κούρσες της διοργάνωσης», τόνισε ο «χάλικνος» Ολυμπιονίκης Πάυλος Καγιαλής. Στο ιδιο μήκος κύματος και τα πληρώματα των άλλων σκάφών. «Όπως είναι οι συνθήκες, δε νομίζω ότι εμείς θα έχουμε τύχη. Υστερούμε στη μπουνάτσα. Εάν είχε αέρα αυτό το μπράτσο μας ευνοεί», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Bullet», Δημήτρης Δεληγιάννης.

Ως πρόκληση αντιμετωπίζει τα 150 ν.μ. η νέα γενιά του «Optimum – Samos Steamship». «Θα είναι μία «ναυμαχία» σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις συνθήκες η τύχη θα παίξει αρκετό ρόλο, αλλά αυτό είναι το άθλημά μας, γι΄αυτό το αγαπάμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο Χάρης Μαυρογεώργης.

Στην κατηγορία των Sport, στην πρώτη θέση βρίσκεται το «Ventus» (κυβερνήτης Μιχάλης Κλούβας), το οποίο έχει υπερισχύσει και στις δύο ιστιοδρομίες (2 β.π.). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «Water Gipsy» με τους Ιωάννη Μαραγκουδάκη και Τζανέτο Κυριακίδη (5.00) και στην τρίτη το «Alter Ego» με κυβερνήτες τον Στέλιο και τον Αλέξη Μπόνα (7.00). Στα Double Handed προηγείται το «Kymatoligi» (Θ. Ανδρόνικο και Γ. Αλλαγιάννη).

To «Ράλλυ Αιγαίου» για άλλη μία φορά σε συνεργασία με την HELMEPA, στήριξε την ενέργεια του ΠΟΙΑΘ «Να Σώσουμε τις Θάλασσές Μας», αφού μοίρασε στα συμμετέχοντα σκάφη οικολογικές βιοδιασπώμενες σακούλες για την συλλογή όλων των ανακυκλούμενων συσκευασιών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» και διεξάγεται με τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, του Δήμου Πειραιά, του Δήμου Σαλαμίνας και της Τιμητικής Κοσμητείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ