Η παραίτηση Άμπε ανησυχεί τη ΔΟΕ

Η παραίτηση Άμπε ανησυχεί τη ΔΟΕ

Ο πρώτος που έδειξε μεγάλη ανησυχία για την απόφαση του Άμπε να αποχωρήσει ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (CIO), Τόμας Μπαχ

Από την πολιτική και τις χρηματοοικονομικές αγορές, μέχρι τον αθλητισμό: η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021.

Αυτό αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα Asahi Shimbun, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος που έδειξε μεγάλη ανησυχία για την απόφαση του Άμπε να αποχωρήσει ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (CIO), Τόμας Μπαχ, κατά τη διάρκεια επείγουσας τηλεφωνικής κλήσης προς τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι.

Με την πάροδο των ετών ο Μπαχ και ο Άμπε ανέπτυξαν στενή συνεργασία, γράφει η Asahi, κι ήταν αυτοί που αποφάσισαν τον περασμένο Μάρτιο να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της υποψηφιότητας της πόλης του Τόκιο με την ομιλία του το 2013, 9 μήνες μετά τη δεύτερη θητεία του, όταν διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι το έργο αποκατάστασης της Φουκουσίμα ήταν υπό έλεγχο μετά την πυρηνική καταστροφή, εξασφαλίζοντας την επακόλουθη «επανένταξη» της περιοχής σε επίπεδο εικόνας, κατά τη διάρκεια του αθλητικού γεγονότος.

Ωστόσο, συνεχίζει η εφημερίδα, ακόμα κι αν ο Άμπε παρέμενε επικεφαλής δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο κατά του Covid-19. Ο 83χρονος Μόρι, όπως και ο Άμπε, αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα υγείας -εξηγεί η Asahi- και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να παραδώσει στον Άμπε.

Μια λύση που, σύμφωνα με μια πηγή της οργανωτικής επιτροπής, θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, παρέχοντας την ευκαιρία στον Άμπε να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στο σχεδιασμό των Αγώνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ