Με μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων η Παγκόσμια Ημέρα του πινγκ πονγκ το 2021

Με μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων η Παγκόσμια Ημέρα του πινγκ πονγκ το 2021

Μήνες ολόκληρους απέχουμε από την 6η Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ, οι συνθήκες ούτε φέτος ευνοούν για να εορταστεί με μεγάλα events, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και γενικά η αθλητική κοινότητα θέλουν να στείλουν από τώρα ένα σημαντικό μήνυμα.

Η συγκεκριμένη γιορτή για το 2021 θα είναι αφιερωμένη στην ανάγκη για την ισότητα των δύο φύλων, ενώ ως έναν από τους σκοπούς της θα έχει την προσέλκυση περισσότερων κοριτσιών και γυναικών στο άθλημα. Η World Table Tennis Day καθιερώθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου ώστε να συμπίπτει με τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, που διοργανώνεται με κοινή πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Μέσα από αυτή τη συνεργασία λοιπόν, είναι σαφές ότι η ITTF και το Ίδρυμα της για κοινωνικές δραστηριότητες θέλουν σε κάθε ευκαιρία ν’ αναδεικνύουν και ανθρώπινες ευαισθησίες. Και η Παγκόσμια Ημέρα για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία. Το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στις διεθνείς ομοσπονδίες προτρέπει τους απανταχού φίλους του αθλήματος να δηλώσουν την εκδήλωσή τους για τη WTTD στον ιστότοπο https://www.ittffoundation.org/2021-WTTD-registration και φυσικά να περάσουν το μήνυμα για ίσα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει: «Νιώθουμε σαν να ήταν χτες που γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ του 2020 από το σπίτι. Πιστεύουμε ότι αυτές οι μοναδικές και δύσκολες στιγμές έχουν κάνει το κίνημα της Παγκόσμιας Ημέρας του αθλήματος ακόμη πιο δυνατό.

Στις 6 Απριλίου 2021, το επίκεντρο θα είναι ακόμη περισσότερο η ευρύτητα στο παιχνίδι επειδή το πινγκ πονγκ είναι διασκέδαση και πρέπει να μοιραστεί με όλους. Επομένως, κρατήστε την ημερομηνία και εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να γιορτάσετε την ξεχωριστή ημέρα ευαισθητοποιώντας την κοινότητά σας στην ανάγκη για την ισότητα των φύλων!

Η γεωγραφική κατανομή της κίνησης για την Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ αυξήθηκε από έτος σε έτος: Το 2015, άνθρωποι από 70 χώρες και εδάφη γιόρτασαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ημέρα σε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ το 2020 τη γιόρτασαν άνθρωποι από 171 χώρες και εδάφη – αυτή τη φορά κυρίως από το σπίτι λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ακόμα κι αν ο κορωνοϊός εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένες χώρες ή περιοχές, θα προκαλέσουμε… έκρηξη με τη βοήθειά σας – από το σπίτι, το πάρκο, το γυμναστήριο… ή οπουδήποτε θέλετε να γιορτάσετε για να κάνετε τη WTTD και το αγαπημένο μας άθλημα ακόμη πιο δημοφιλές, καθολικό και χωρίς αποκλεισμούς για κανέναν.

Το 2021 θα αφορά την Ισότητα των Φύλων και το FEMPowerment (σ.σ. διαδικασία, με την οποία οι γυναίκες μπορούν ν’ αποκτούν δύναμη και έλεγχο στη ζωή τους) μέσω του πινγκ πονγκ. Γενικά, το άθλημά μας, όπως και πολλά άλλα αθλήματα, αντιμετωπίζουν χαμηλό ποσοστό συμμετοχής γυναικών και κοριτσιών. Η Παγκόσμια Ημέρα πινγκ πονγκ είναι μια τέλεια αφορμή όχι μόνο για τον εορτασμό, αλλά και για την προσέλκυση νέων παικτών στο άθλημά μας. Με την προετοιμασία του 2021 θα σας παρέχουμε χρήσιμα εργαλεία για το πώς να μεταφέρετε περισσότερες γυναίκες και κορίτσια στο τραπέζι και πώς να τα διατηρήσετε μακροπρόθεσμα. Επειδή το πινγκ πονγκ είναι διασκεδαστικό και πρέπει να το μοιραστείτε με όλους.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο επιχείρημα: Δυστυχώς, τα κορίτσια και οι γυναίκες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο με τα άτομα που μειονεκτούν. Πρόκειται για μια άδικη κατάσταση, διότι όλα τα φύλα πρέπει να έχουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα κι αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Επομένως, θέλουμε (κι ελπίζουμε κι εσείς) να συμβάλλετε στον στόχο 5 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη: «Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών»

Πάνω από αυτό, τα στοιχεία δείχνουν μια δραματική αύξηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών από το ξέσπασμα του Covid-19, ιδίως την ενδοοικογενειακή βία. Καθώς πολλοί αγωνίζονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως υγεία, αστυνομία και αθλητικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσες να είσαι εσύ αυτός, που θα δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τα συγκεκριμένα άτομα μέσω της γιορτής σου στην WTTD.

Πιστεύουμε ότι όλοι είναι ίσοι και ότι ο αγώνας για ίσα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν σχετίζεται μόνο με κορίτσια και γυναίκες! Όλοι – συμπεριλαμβανομένων των αγοριών και των ανδρών – πρέπει να συμμετέχουν! Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη φυλή, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τη σωματική ικανότητα που είστε: Απλώς ζητάμε από εσάς να χρησιμοποιήσετε το πάθος σας για το πινγκ πονγκ και το κίνητρό σας να κάνετε κάτι καλό και να πάρετε τη WTTD ως λόγο ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων στην κοινότητά σας!

Γίνετε ένας από τους εξουσιοδοτημένους ανθρώπους για την ενδυνάμωση κοριτσιών και γυναικών μέσω του πινγκ πονγκ. Υποστηρίξτε τους! Βρείτε τον τρόπο να τους βοηθήσετε να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις για να γίνουν ίσοι συνεργάτες και παίκτες. Επειδή η ισότητα των φύλων είναι κεντρική για την επίτευξη όλων των SDG του ΟΗΕ, καθώς δεν είναι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό, με ευημερία και βιώσιμο κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ