Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας : «Δεν είμαστε ΜΚΟ, αλλά αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία»

Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας : «Δεν είμαστε ΜΚΟ, αλλά αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία»

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και να στείλει απαντήσεις σε όλους όσους ανέφεραν ότι είναι ΜΚΟ.

Σε απάντηση δημοσιευμάτων μικρής μερίδας των ΜΜΕ, το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για να κάνει γνωστά τα παρακάτω:

«Το Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας δημιουργήθηκε για να προβάλει και να διασπείρει στη νεολαία κυρίως, τις αξίες του Ολυμπισμού και του αθλητισμού, τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι και των υψηλών ιδεωδών ως ήθος που θα πρέπει να διαπνέει τον τρόπο που διάγουμε το βίο μας συνολικά. Δημιουργήθηκε για να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στη δύσκολη συγκυρία της πατρίδας μας, δημιουργήθηκε ως ένα μέσο, μέσα από το οποίο το σύνολο των αξιών και συμβολισμών που αντιπροσωπεύει ο Πύρρος Δήμας, θα καταστεί αρωγός στη συνολική διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων που ζουν στη χώρα μας, από όπου κι αν προέρχονται.

Ανάμεσα στους πολλούς σκοπούς του ΔΙΑ Πύρρος Δήμας δεν υπάρχει ούτε ένας που να αναφέρεται ειδικά στην άρση βαρών.

Πράγματι, η ΕΟΑΒ, με τη βοήθεια του Πύρρου Δήμα έλαβε χορηγία ύψους 60.000€ από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά απευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση του Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας.

Το Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, κατατάσσεται φορολογικά στις σωματειακής μορφής μη κερδοσκοπικές εταιρείες, δικαιούται να έχει έσοδα, τα οποία θα καλύπτουν τις λειτουργικές του ανάγκες και έχει δημοσιεύσει τα έργα που ανέλαβε και έφερε ως πέρας έως σήμερα.

Δεν είναι ΜΚΟ, κατά την (από πάσης απόψεως εσφαλμένη) έννοια που επιχειρούν να προσδώσουν στο Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας, άστοχα έως κακόβουλα δημοσιεύματα δημιουργώντας έτσι εύλογη τη πεποίθηση στον αναγνώστη ότι μετέχει ανόμων (;) κρατικών εσόδων κι επιδοτήσεων, καθώς ουδέποτε έως σήμερα έχει λάβει την παραμικρή κρατική βοήθεια ή επιδότηση οποιουδήποτε τύπου.

Το Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας δημιουργήθηκε για να κεφαλαιοποιηθεί υπέρ της χώρας μας η υπεραξία και το τεράστιο όνομα-σύμβολο Πύρρος Δήμας. Έως σήμερα, δεν έχει λάβει τίποτα, παρά μόνο έχει προσφέρει. Η συνεχής, απρόκλητη και παντελώς ανερμάτιστη στόχευση του Πύρρου Δήμα και όσων ανθρώπων γύρω του προσφέρουν για τη συνέχιση της ύπαρξης και δραστηριοποίησης του Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας, είναι εκτός από μικρόψυχη, άδικη, παράνομη και τιμωρητέα ηθικά και εκ του νόμου.

Για το Δ.Ι.Α. Πύρρος Δήμας

Η εκ των ιδρυτών – πληρεξούσια δικηγόρος

Χριστίνα Παναγουλέα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ