Η αλλαγή πλεύσης του Παναθηναϊκού και ο απομονωμένος ΠΑΟΚ

Η αλλαγή πλεύσης του Παναθηναϊκού και ο απομονωμένος ΠΑΟΚ

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός άλλαξε στάση σε σχέση με την περασμένη σεζόν και με ανακοίνωσή του ζητάει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα – Απομονωμένος ο ΠΑΟΚ, που είναι ο μόνος που στηρίζει πλέον το «κίνημα της παύλας».

Ο κορωνοϊός «πάγωσε» τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει μετά την επιβολή του lockdown και οι αθλητές αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα μπει στον «πάγο» ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός και θα πραγματοποιούνται μόνο οι αγώνες των Superleague και Basketleague, οι αθλητές, αλλά και οι περισσότεροι σύλλογοι της χώρας, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πείσουν τους αρμόδιους ότι θα ήταν καταστροφικό να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Οι Volleyleague ανδρών και γυναικών, τα πρωταθλήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών, τα αντίστοιχα πόλο ανδρών και γυναικών, αλλά η Α1 μπάσκετ γυναικών, έχουν σταματήσει και κανείς δεν γνωρίζει εάν, πότε και πώς θα συνεχιστούν. Ο Ολυμπιακός και πολλοί ακόμα σύλλογοι, από την πρώτη στιγμή έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τα πρωταθλήματα που προαναφέραμε να συνεχιστούν, καθώς σε αντίθεση περίπτωση ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη διάλυση.

Στον δρόμο που χάραξε ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι βαδίζει πλέον και ο Παναθηναϊκός, αφού οι Πράσινοι στο πρώτο lockdown ζητούσαν να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα και να μπει μια παύλα. Ανηκαν στο λεγόμενο «κίνημα της παύλας», το οποίο είχαν δημιουργήσει σε… σύμπραξη μαζί με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού, όμως, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσαν την Δευτέρα, έχουν αλλάξει πλέον ρότα και ζητούν να συνεχιστεί κανονικά η αγωνιστική δράση. Με πιο σκληρά μέτρα, αλλά να συνεχιστεί. «Σαν Σύλλογος θα αποδεχτούμε όποια μέτρα απαιτεί η Πολιτεία για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος», αναφέρουν οι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους.

Η αλλαγή πλεύσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι αν μη τι άλλο ευχάριστη και δείχνει ότι άπαντες πλέον στο Τριφύλλι έχουν καταλάβει τη κρισιμότητα της κατάστασης και το τεράστιο πρόβλημα που θα προκληθεί στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, εάν διακοπούν τα πρωταθλήματα. Παράλληλα, οι Πράσινοι με την ανακοίνωσή τους βάζουν στο περιθώριο τον ΠΑΟΚ, που είναι πλέον ο μόνος  που ζητάει τη διακοπή των διοργανώσεων. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι απομονωμένος. Το «κίνημα της παύλας» καταρρέει. Δεν έχει πλέον κανένα σύλλογο με το μέρος του. Ούτε καν τους αθλητές και τις αθλήτριές του.

Η τελευταία τοποθέτηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εκθέτει τους Ασπρόμαυρους, που συνεχίζουν να εκφράζουν την επιθυμία τους για διακοπή των πρωταθλημάτων. Κάτι που έκανε μέχρι πριν από λίγους μήνες και το Τριφύλλι. Γιατί, καλό είναι το γεγονός ότι οι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση και ζητούν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια λόγων και έργων. Όπως έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει υπεύθυνη στάση σε αυτό το μείζον πρόβλημα. Την περσινή σεζόν ζήτησαν να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα, παρότι σε όλα είχαν τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους τους. Το ίδιο κάνουν και φέτος. Ιδια στάση. Ζητούν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις. Πλέον, στην ίδια λογική κινείται και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Μόνο ΠΑΟΚ συνεχίζει να στηρίζει το «κίνημα της παύλας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ