Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά : «Επίδομα της Πολιτείας στους ημι-επαγγελματίες αθλητές»

Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά : «Επίδομα της Πολιτείας στους ημι-επαγγελματίες αθλητές»

Στον αέρα βρίσκονται ακόμα τα πρωταθλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η επανέναρξή τους θα έρθει με το νέο έτος, με τα προβλήματα που προκαλούνται να πολλαπλασιάζονται.

Έτσι, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει, με σχετική ανακοίνωση, από την Πολιτεία να δοθεί στους αθλητές αυτών των πρωταθλημάτων ένα επίδομα για να «μπορούν να συνεχίζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να διακρίνονται», όπως αναφέρουν.

Η σχετική ανακοίνωση:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και όλα τα μέλη του, διαπιστώνουμε με λύπη μας την δυσχερέστατη θέση που έχει βρεθεί σήμερα ο αθλητισμός και οι αθλητές όλων των αθλημάτων που δεν βρίσκονται στο επίπεδο των κορυφαίων πρωταθλημάτων. Οι ημι-επαγγελματίες αθλητές αποτελούν την ψυχή του αθλητισμού, έχουν μάθει να στερούνται και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον αθλητισμό, με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα από αυτή που έχουν προπονηθεί να αντιμετωπίζουν. Βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος των εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία.
Καλούμε την πολιτεία, να σκύψει πάνω από τους αθλητές, να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα του να λαμβάνουν ένα επίδομα και να μπορούν να συνεχίζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να διακρίνονται. Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται η συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, δεν είναι δυνατόν η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό να αγνοεί αυτούς τους ανθρώπους που η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην κυριολεξία στο μηδέν. Μέχρι πριν λίγο καιρό η συζήτηση ήταν αν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, αν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.. τώρα η συζήτηση είναι για το αν θα επιβιώσουν.
Στις εγκαταστάσεις μας έχουμε δει τέτοιους αθλητές να φτάνουν στις κορυφές του αθλήματος τους και να φέρνουν ακόμη και παγκόσμιες διακρίσεις. Επιπροσθέτως πλησιάζοντας σε λίγες ημέρες σε Ολυμπιακή χρονιά, είναι αδιανόητο Έλληνες αθλητές να μην έχουν τα «εφόδια» να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πρέπει η πολιτεία να σταθεί αρωγός, πρέπει να αποδείξει υπευθυνότητα, να τους υποστηρίξει.
Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. | Ιωσήφ Βουράκης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ