Εγκρίθηκε και παρουσιάστηκε η μαραθώνια διαδρομή στο Σαπόρο

Εγκρίθηκε και παρουσιάστηκε η μαραθώνια διαδρομή στο Σαπόρο

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 παρουσίασαν σήμερα την διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός Μαραθώνιος, ο οποίος μεταφέρθηκε από την ιαπωνική πρωτεύουσα στην πόλη Σαπόρο, στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να προφυλαχτούν οι αθλητές από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Οι δρομείς θα κληθούν να καλύψουν τρεις φορές την ίδια κυκλική διαδρομή. Η πρώτη θα είναι πολύ μακρύτερη και θα κληθούν να τρέξουν δίπλα στον ποταμό Τογιοχίρα, ενώ στην δεύτερη και στην τρίτη διαδρομή θα επαναλάβουν μέρος της πρώτης. Μια δοκιμαστική διοργάνωση του Μαραθωνίου έχει προγραμματιστεί σε αυτή τη διαδρομή των 42.195μ στις 5 Μαϊου.

Η απόφαση για τη μεταφορά του Μαραθωνίου και των αγώνων βάδην από το Τόκιο στο Σαπόρο λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, προτού οι Αγώνες αναβληθούν για ένα χρόνο λόγω της covid-19. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούλιο του 2021 και οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ και της οργανωτικής επιτροπής επιμένουν ότι θα πραγματοποιηθούν, ακόμη και αν η πανδημία δεν ελεγχθεί.

«Το Σαπόρο έχει μια πλούσια εμπειρία με τους αγώνες δρόμου, ειδικά βέβαια με τον Μαραθώνιο, και θέλουμε να εμπνεύσουμε τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο να έρθουν στο Σαπόρο για τους μελλοντικούς μαζικούς αγώνες» δήλωσε ο Γιάκομπ Λάρσεν, Διευθυντής Αγώνων της World Athletics, ο οποίος ενέκρινε την διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου.

«Δεν είναι ακριβώς η ίδια διαδρομή με τον ετήσιο Μαραθώνιο του Σαπόρο, αλλά ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή διαδρομή» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ