Αυγενάκης : «Δέσμευσή μας είναι το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να ενδυναμωθεί»

Αυγενάκης : «Δέσμευσή μας είναι το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να ενδυναμωθεί»

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Αυγενάκη στην κοινή προετοιμασία των εθνικών ομάδων πόλο ανδρών Ελλάδας και ΗΠΑ, εξετάστηκαν όλες εκείνες οι ενέργειες που δρομολογούνται άμεσα στο κλειστό κολυμβητήριο.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ιστορικού, για τον αθλητισμό όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλης της χώρας, κλειστού κολυμβητηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ» (γνωστό και ως «Παπαστράτειο»), σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη ολική ανακατασκευή του παρακείμενου κλειστού γυμναστηρίου, ήταν το αντικείμενο συζήτησης του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στην κοινή προετοιμασία των εθνικών ομάδων πόλο ανδρών Ελλάδας και ΗΠΑ, εξετάστηκαν με την πρόεδρο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, Μερόπη Μοσχογιάννη, τα μέλη της διοίκησης, τους Ολυμπιονίκες Χρύσα Μπισκιτζή, Κυριάκο Γιαννόπουλο, Σπύρο Γιαννιώτη, αλλά και τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Άγιο Κοσμά, Μηνά Χατζηαντωνίου, όλες εκείνες οι ενέργειες που δρομολογούνται άμεσα στο κλειστό κολυμβητήριο, όπως οι αντικαταστάσεις:

– των βατήρων με σύγχρονους,
– του ηλεκτρονικού πίνακα,
– των αντικυματικών διαδρομών κολύμβησης κλπ,
αλλά και η επίσπευση των Μελετών για την αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης (φωτισμός, κλιματισμός, δάπεδο, κουφώματα).

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε και η δημοπράτηση της ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, δίπλα στο κολυμβητήριο, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.

Για το έργο έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των υφυπουργείου Αθλητισμού – Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγ. Κοσμά και Περιφέρειας Αττικής το 2019. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνεργάστηκαν προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και να εκπονηθούν οι απαραίτητες Μελέτες.

Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, με χρονικό ορίζοντα τριετίας, αφορά, μεταξύ άλλων, σε:

– Προσθήκη κερκίδων, κατ’ επέκταση των παλαιών
– Αποδυτήρια, ιατρείο, χώρο ελέγχου αντι-ντόπινγκ
– Δημιουργία προθερμαντηρίου, αίθουσα συνεντεύξεων, γραφεία διοίκησης,
– Κατασκευή ανελκυστήρα και ραμπών προσβασιμότητας ΑμεΑ
– Εγκατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης
– Διαμόρφωση νέων εσόδων – εξόδων και περιβάλλοντος χώρου
– Κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ

Υπενθυμίζεται ότι το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε το 1966 και διέθετε άδεια λειτουργίας ως και το 2007, οπότε κρίθηκε ακατάλληλο, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

«Δέσμευσή μας είναι το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να ενδυναμωθεί με εκσυγχρονισμό των υφισταμένων εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων. Εργαζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με τη διοίκησή του Αθλητικού μας Κέντρου, με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και άλλους αρμόδιους φορείς για να υλοποιηθεί το πλάνο ανάπτυξης με γοργούς ρυθμούς προς όφελος της αθλητικής οικογένειας της χώρα μας», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ