«Δεν έχει συζητήθει η πιθανότητα νέας αναβολής»

«Δεν έχει συζητήθει η πιθανότητα νέας αναβολής»

Η πιθανότητα αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για δεύτερη φορά δεν έχει συζητηθεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων.

Η διασπορά του κορωνοϊού και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία, δημιουργούν και πάλι ένα ερωτηματικό για το εάν οι επαναπρογραμματισμένοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά αυτό το καλοκαίρι.

Οι Αγώνες αναβλήθηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του περασμένου έτους στην αρχή της πανδημίας και ο Μάσα Τακάγια διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα η προοπτική επαναπρογραμματισμού.

«Για να είμαστε σαφείς, δεν έχουμε συζητήσει ποτέ την πιθανότητα αναβολής των Αγώνων», δήλωσε ο Τακάγια στο Sky Sports και πρόσθεσε: «Έχουμε 100% συγκέντρωση και επικεντρωνόμαστε στην παράδοση ενός ασφαλούς αθλητικού ραντεβού αυτό το καλοκαίρι. Η πανδημία της Covid εξακολουθεί να είναι ένα συνεχές ζήτημα για όλο τον κόσμο, αλλά θα παραδώσουμε τους Αγώνες εφέτος, από τις 23 Ιουλίου.»

Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα, ενώ το 80% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων Kyodo News επιθυμεί ακύρωση ή νέα αναβολή των Αγώνων.

Τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δεσμεύονται για τήρηση του αρχικού προγράμματος, χωρίς καμία ένδειξη μείωσης της διάρκειας των Αγώνων ή του αριθμού των αθλητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ