Αθλητές στο πλευρό της Μπεκατώρου (pics)

Αθλητές στο πλευρό της Μπεκατώρου (pics)

Πρώην και νυν αθλητές από κάθε σπορ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τη Σοφία Μπεκατώρου μετά την αποκάλυψη που συγκλόνισε σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε σε νεαρή ηλικία η Ολυμπιονίκης.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει την οργή για τη συγκεκριμένη πράξη και φυσικά κύμα συμπαράστασης προς την Ολυμπιονίκη που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει γι’ αυτό το γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της.

Άνθρωποι από κάθε τομέα της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά του αθλητισμού έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους προς την Σοφία Μπεκατώρου βιαστή. Παράλληλα βέβαια η συγκλονιστική της εξομολόγηση άνοιξε τον Ασκού του Αιόλου και για άλλες γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με παρόμοιο εφιάλτη ώστε να πάρουν δύναμη και να μιλήσουν δημόσια χωρίς φόβο και ντροπή. Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα.

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο έστειλε το μήνυμά του μέσω twitter:

«Την Σοφία πάντα την θαύμαζα για την καλλιέργεια και την ποιότητα του χαρακτήρα που συνόδευε τις αθλητικές της επιδόσεις. Που να ήξερα τι προσωπικό βάρος κλήθηκε και κατάφερε να διαχειριστεί.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όποιος δεν είναι δίπλα στην κάθε Σοφία, είναι απέναντί της».

Ο Oλυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, χαρακτήρισε παράδειγμα με τη στάση της την Μπεκατώρου:

«Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι συγκλονιστική. Η Σοφία δίνει ένα παράδειγμα σε όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, που έχουν υποστεί ανάλογη μεταχείριση, να βγουν και να μιλήσουν. Γιατί μόνο το φως, όσο και αν καμιά φορά πονάει τα μάτια, μπορεί να διώξει το σκοτάδι».

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέφεραν:

«Μπράβο Σοφία για το θάρρος σου και όλο το ψυχικό σθένος να μιλήσεις.

ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ – ΜΙΛΗΣΕ, ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, έγραψε στα social media:

«Όχι δεν είναι σενάριο ταινίας,είναι πραγματικότητα.
Πόσες γυναίκες έχουν πέσει θυματα αδίστακτων που ζουν ανάμεσα μας;
Πόσες γυναίκες δεν μίλησαν ποτε για τον εφιάλτη που έζησαν;
Πόσες γυναίκες καταστράφηκαν σωματικά και ψυχικά;
Μπράβο στην Σοφια,που έσπασε την σιωπή και γίνεται για άλλη μια φορά παράδειγμα προς μίμηση,για να ακουστούν επιτελους ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουν στο σκοτάδι και τον φόβο,που εκείνες δεν επέλεξαν..».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του:

«Με αφορμή την προσωπική εξομολόγηση της Ολυμπιονίκου Ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφ. Αθλητισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), δηλώνει την συμπαράσταση του σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει οποιαδήποτε είδους μορφή βίας.

Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Πολιτείας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όχι απλά στην γνωστοποίηση παρόμοιων φαινομένων αλλά και στην σωστή αντιμετώπιση τους».

Η Βιργινία Κραβαριώτη που μαζί με την Μπεκατώρου και την Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ίνγκλινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ανέφερε:

«Αγαπημένη συναθλήτρια Σοφία είμαι δίπλα σου.Όλοι μαζί σπάμε την αλυσίδα της σιωπής. Καταγγέλουμε,εναντιωνόμαστε στην σεξουαλική βία».

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου που αποτελούν πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας έστειλαν το δικό του μήνυμα:

«Η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της είναι συγκλονιστική. Ως γυναίκες, αθλήτριες και νέες, είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή βίας στο χώρο του αθλητισμου και όχι μόνο.

Η Σοφία αποτέλεσε και αποτελεί το αθλητικό μας πρότυπο και σε μεγάλο βαθμό τον λόγο που ξεκινήσαμε ιστιοπλοΐα το 2004 και είμαστε περήφανες που δείχνει το δρόμο για ζητήματα που ξεπερνούν τα αγωνιστικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ