Επιστροφή στις πισίνες για τον Νταϊγια Σέτο

Επιστροφή στις πισίνες για τον Νταϊγια Σέτο

Την πρώτη του κούρσα μετά από πέντε μήνες έκανε σήμερα (4/2) στο Τόκιο ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Νταϊγια Σέτο, μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ιαπωνίας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Ο 27χρονος κολυμβητής πήρε την πρώτη θέση στα 400μ. μικτή ατομική και, έστω κι αν η επίδοσή του ήταν μακριά από τις δυνατότητές του (4:12.57), έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί τη φόρμα του.

Ο Σέτο είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την ομοσπονδία της χώρας του, για παραβίαση των κανόνων ηθική και δεοντολογίας, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Ο Ιάπωνας κολυμβητής αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε την ποινή του, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε από την άτυπη θέση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ο Νταϊγια Σέτο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ. μικτή ατομική, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, που έγινε στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας. Η διάκριση αυτή του χάρισε αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θεωρείται (ιδιαίτερα στα 400μ.) το μεγάλο φαβορί για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ