Ο Κιπσόγκε στον Μαραθώνιο του Αμβούργου

Ο Κιπσόγκε στον Μαραθώνιο του Αμβούργου

Ο Έλιουντ Κιπσόγκε θα μετάσχει στον Μαραθώνιο του Αμβούργου τον Απρίλιο, καθώς εντείνει την προετοιμασία για την υπεράσπιση του Ολυμπιακού τίτλου του, δήλωσε την Πέμπτη (18/2) ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ του αγωνίσματος των 42.195μ.

Ο Κενυάτης δρομέας, ο οποίος σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (2:01:39) στο Βερολίνο, τον Σεπτέμβριο του 2018, αγωνίζεται να γίνει ο τρίτος άνθρωπος που κέρδισε διαδοχικούς Ολυμπιακούς τίτλους μετά τη νίκη του στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν τον Μάρτιο του περασμένου έτους, λόγω της πανδημίας COVID-19, πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

«Στο Αμβούργο, θα επιστρέψω στη γέννηση της καριέρας μου στον Μαραθώνιο», έγραψε ο σπουδαίος δρομέας στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Twitter, κάνοντας αναφορά στο ντεμπούτο του στο αγώνισμα και τη νίκη του στον αγώνα του 2013, στη διοργάνωση της γερμανικής πόλης.

Ο Κιπσόγκε, ο οποίος έγινε ο πρώτος αθλητής που έτρεξε Μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες, σε έναν ανεπίσημο όμως αγώνα, τερμάτισε όγδοος τον Οκτώβριο στο Λονδίνο, στην τελευταία του συμμετοχή σε Μαραθώνιο.

Ο αγώνας του Αμβούργου, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 100 ελίτ αθλητές σε μια διαδρομή 10,5 χλμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ