Χωρίς αλλαγές η ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας στο Τόκιο

Χωρίς αλλαγές η ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας στο Τόκιο

Τα μέλη της εθνικής ομάδας της Κένυας που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, θα είναι τα ίδια με αυτά που ανακοινώθηκαν πέρυσι, πριν από την αναβολή της διοργάνωσης λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της ομοσπονδίας στίβου της αφρικανικής χώρας.

Η ομάδα, με επικεφαλής στους άνδρες τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, Έλιουντ Κιπσόγκε, και στις γυναίκες την κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 42.195μ, Μπρίγκιντ Κοσγκέι, θα αρχίσει την προετοιμασία της στις 3 Μαρτίου σε ένα προπονητικό κέντρο με τη μορφή «φούσκας υγείας» στο Καπταγκάτ της βορειοδυτικής Κένυας.

«Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στην ίδια ομάδα που επιλέχθηκε για τον Μαραθώνιο πριν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, λόγω της πανδημίας. Οι επιτυχημένοι αθλητές είναι στα καλύτερά τους και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν μετά από ένα χρόνο αδράνειας. Δεν χρειάζεται να αλλάξει μια ομάδα που κερδίζει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μπάρναμπας Κορίρ, παράγοντας της κενυατικής ομοσπονδίας στίβου.

Μεταξύ των ανδρών, εκτός του Κιπσόγκε, θα βρίσκονται επίσης στην ομάδα ο νικητής των Μαραθωνίων της Βοστώνης και του Σικάγου, Λόρενς Τσερόνο, και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα, Άμος Κιπρούτο. Στην κατηγορία των γυναικών, η Μπρίγκιντ Κοσγκέι θα πλαισιώνεται από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ρουθ Τσέπνγκετιτς, και την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000μ και 10.000μ, Βίβιαν Τσερούιγιοτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ