Σχέδιο για την επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στην WA

Σχέδιο για την επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στην WA

Δρομολογείται η επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

Έπειτα από λεπτομερή εργασία της ομάδας εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (WA) που έχει συσταθεί για τα θέματα ντόπινγκ στη Ρωσία, των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου (RusAF), προτάθηκε ένα τελικό σχέδιο για την επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στην WA, το οποίο εξετάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιό της την περασμένη εβδομάδα.

Σε επιστολή του στο Δ.Σ. της WA ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, Ρούνε Άντερσεν, ανέφερε: «Η Taskforce εξέτασε και παρείχε λεπτομερή σχόλια για τρία διαφορετικά σχέδια επανένταξης. Οι τρεις διεθνείς εμπειρογνώμονες που διορίστηκαν από την World Athletics συνεργάστηκαν στενά με τη RusAF για την ανάπτυξη του σχεδίου αποκατάστασης και ενημέρωσαν την Taskforce ότι πιστεύουν πως το σχέδιο είναι κατάλληλο για την εκ νέου ενσωμάτωση του ρωσικού αθλητισμού».

Όπως τονίζει πάντως, «η Taskforce είναι έτοιμη να παρακολουθεί προσεκτικά το σχέδιο επανένταξης ώστε να υπάρξει επιτυχία στην ολοκλήρωσή του».

Ο πρόεδρος της WA, Σεμπάστιαν Κόε, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην ανάπτυξη του σχεδίου επανένταξης και είπε: «Δεν νομίζω ότι έχει περάσει εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, στην οποία δεν έχω απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη Ρωσία και το άθλημά μας. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην Taskforce, στους ειδικούς της και στη RusAF για τη δημιουργία ενός λεπτομερούς οδικού χάρτη για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού, με μια απίστευτη δουλειά που πρέπει να κάνει η RusAF για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η ομάδα που εξετάζει την υπόθεση θα είναι σε θέση να επιτύχει τα ορόσημα που έχουν θέσει σε εφαρμογή. Η ειδική ομάδα, με συνεχείς συμβουλές από διεθνείς εμπειρογνώμονες, θα παρακολουθεί την πρόοδο και θα μας υποβάλλει έκθεση».

Το Συμβούλιο της WA, στην επόμενη συνεδρίασή του στις 17-18 Μαρτίου, θα πάρει αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή των αθλητών της Ρωσίας σε διεθνείς αγώνες και βέβαια σε Ολυμπιακούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ