Έτσι αναγέννησε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ο Μαρινάκης

Έτσι αναγέννησε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ο Μαρινάκης

Με αφορμή την μεγάλη νίκη της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού επί της Μενέν στο Βέλγιο, το 10.gr σας παρουσιάζει την αναγέννηση του Ερασιτέχνη μετά το 2010 και πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε στα τμήματα του συλλόγου την ώθηση για μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες και κατακτήσεις τίτλων. Η εξόφληση των χρεών που ξεπερνούσαν τα 7 εκατ. ευρώ και η ανάπτυξη των ομάδων σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε θριαμβευτής από το Βέλγιο μετά την τεράστια νίκη του επί της Μενέν στη φάση των 8 του Challenge Cup με 3-1 σετ και οι ερυθρόλευκοι είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρόκρισης στην τετράδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε μια σπουδαία επιτυχία και το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι να σφραγίσει την πρόκριση στη ρεβάνς που θα γίνει επί ελληνικού εδάφους, την 1η Μαρτίου.

Οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίσουν για την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας τους, καθώς βλέπουν τον Ολυμπιακό να προχωρά για την κατάκτηση ευρωπαϊκών τίτλων, όπως έχει κάνει και τα τελευταία εφτά χρόνια.

Διεκδικεί τέσσερις ευρωπαϊκές κούπες

Αυτό που προσπαθεί να πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός, καθαρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εντυπωσιακό καθώς τέσσερις ομάδες του Ερασιτέχνη διεκδικούν ευρωπαϊκό τρόπαιο και μάλιστα έχουν και πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα μπορεί να καυχιέται για τέτοια επιτεύγματα; Καμιά.

Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι οι ομάδες του Ολυμπιακού που διεκδικούν ευρωπαϊκούς τίτλους την φετινή περίοδο, ξεκινώντας από την ανδρική ομάδα βόλεϊ των πειραιωτών, για την οποία κάναμε και την αναφορά στον πρόλογο. Οι ερυθρόλευκοι είναι μετά τη νίκη τους επί της Μενέν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στη τετράδα της διοργάνωσης και στην συνέχεια όλα μπορούν να γίνουν. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν το τρεμπλ στην Ελλάδα (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ).

Η ανδρική ομάδα πόλο

Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην πρόκριση στο final 8. Η ομάδα πόλο των πρωταθλητών έχει χαρίσει πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες στους φίλους της ομάδας του λιμανιού και οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι έχουν τις δυνατότητες για να πετύχουν σπουδαία πράγματα και την φετινή χρονιά. Για τους εγχώριους τίτλους στο συγκεκριμένο άθλημα δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ

Πολύ καλή πορεία πραγματοποιεί στην Ευρώπη και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες βρίσκονται στη οκτάδα του Challenge Cup κι έχουν φυσικά ως στόχο να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι σε πολύ καλό επίπεδο κι έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι το τέρμα της διαδρομής. Το έχει άλλωστε ξανακάνει και μάλιστα πολύ πρόσφατα.

Η γυναικεία ομάδα πόλο

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος και στην γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία έχει χαρίσει πολύ μεγάλες επιτυχίες στον σύλλογο. Οι ερυθρόλευκες βρίσκονται αυτή την στιγμή στους 8 της Ευρώπης και αν περάσουν την Κίρισι θα προκριθούν στο final 4 της Ευρωλίγκα. Αν δεν τα καταφέρουν τότε θα αγωνιστεί στο final 4 του Len Trophy. Και τα κορίτσια του Ολυμπιακού έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί εγχώριους τίτλους στο χάντμπολ και στο μπάσκετ γυναικών. Οι πειραιώτες είναι η κυρίαρχη δύναμη στην χώρα αν δει κάποιος τους τίτλους που κατακτούν κάθε χρόνο οι ερυθρόλευκοι. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Λιγκ Καπ «δένουν» στο μεγάλο λιμάνι με τον κόσμο του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει χωρίς σταματημό. Παντού τίτλοι.

Εφτά ευρωπαϊκοί τελικοί και τρεις κούπες

Οι ομάδες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν εκπροσωπήσει την χώρα με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό και ενδεικτικό των επιτυχιών του συλλόγου, είναι η παρουσία του Ολυμπιακού τα τελευταία εφτά χρόνια σε εφτά τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τις τρεις φορές μάλιστα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σεζόν 2013-2014: Γυναικεία ομάδα πόλο κατέκτησε το LEN TROPHY.

2014: Γυναικεία ομάδα πόλο, τελικός ευρωπαϊκού σούπερ καπ.

2014-2015: Γυναικεία ομάδα πόλο κατέκτησε το πρωταθλητριών, σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

2015: Κατέκτησε και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

2015-2016: Ανδρική ομάδα πόλο, τελικός Τσάμπιονς Λιγκ.

2016-2017: Γυναικεία ομάδα βόλεϊ, τελικός στην Μπούρσα.

2016-2017: γυναικεία ομάδα πόλο,τελικός Ευρωλίγκας.

Τα μεγάλα χρέη που πλήρωσε ο Μαρινάκης

Η κατάσταση στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ήταν πολύ δύσκολη, πολύ ζόρικη το καλοκαίρι του 2010, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων και των χρεών που υπήρχαν. Το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και είναι γνωστό πως τα χρήματα που χρωστούσε ο σύλλογος ήταν περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που απειλούσε την λειτουργία πολλών τμημάτων καθώς κανείς δεν έδινε τα λεφτά που χρειάζονταν για να ορθοποδήσει ο Ερασιτέχνης.

Ο Ολυμπιακός χρωστούσε σε αθλητές, χρωστούσε σε μάνατζερς και τα πράγματα είχαν γίνει πολύ ζόρικα, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να προχωρήσει ο σύλλογος. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που είχε αναλάβει πριν λίγο καιρό τα ηνία της ΠΑΕ, δεν άφησε έτσι τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του λιμανιού φρόντισε να ενισχύσει οικονομικά (δίνοντας πολλά χρήματα) για να αντιμετωπιστούν τα χρέη του συλλόγου, ώστε οι ομάδες του Ερασιτέχνη να βρουν το δρόμο τους. Τα όσα διαβάσατε για παρουσία των τμημάτων σε ευρωπαϊκούς τελικούς και οι κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων είναι μέρος της ερυθρόλευκης ιστορίας, γιατί ο Βαγγελης Μαρινάκης και η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού από το 2010 και μετά προχώρησε στη εξόφληση των χρεών.

Θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην παρουσία του Μιχάλη Κουντούρη στον προεδρικό θώκο του Ερασιτέχνη και στις κινήσεις που έγιναν για να είναι ξανά ο Ολυμπιακός σε τροχιά επιτυχιών. Ο σύλλογος έδιωξε από πάνω του τα χρέη, εξόφλησε τις υποχρεώσεις του προς αθλητές και μάνατζερς και πλέον σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός μπορεί να συζητήσει με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, που ξέρουν ότι πηγαίνοντας στην ομάδα του λιμανιού θα πάρουν τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον πολύ καλή φήμη κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι ισχυρός, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στις εγχώριες αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι φίλαθλοι της ομάδας του λιμανιού, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τις επιτυχίες των τμημάτων του Ερασιτέχνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ