Θανάσης Βασιλειάδης : «Κρατάμε ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, θα στηρίξουμε τη νέα διοίκηση στο έργο της»

Θανάσης Βασιλειάδης : «Κρατάμε ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε, θα στηρίξουμε τη νέα διοίκηση στο έργο της»

Ο Θανάσης Βασιλειάδης με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στην προεδρία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, εξέφρασε τις ευχαιρστίες του προς όλη την οικογένεια της Ε.Γ.Ο.

Η πορεία που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2007, όταν ανέλαβε επίσημα το αξίωμα του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, φτάνει στο τέλος της για τον Θανάση Βασιλειάδη την Κυριακή 21 Μαρτίου, με την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Έπειτα από σχεδόν 14 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον προεδρικό θώκο, με τρεις διαδοχικές επανεκλογές (2008, 2012, 2016) και με ευρύτατο ποσοστό αποδοχής κάθε φορά, αποχωρεί έχοντας τον τίτλο του μακροβιότερου διοικητικού ηγέτη στην ιστορία της Ε.Γ.Ο., επίτευγμα το οποίο αναμένεται να παραμείνει αξεπέραστο, με δεδομένο ότι ο νέος αθλητικός Νόμος ορίζει τα 12 έτη ως ανώτατο όριο θητείας για κάθε πρόεδρο αθλητικής Ομοσπονδίας,

Ενόψει της ολοκλήρωσης αυτής της διαδρομής ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες θα είναι υποψήφιος για τη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τα σωματεία, τους συνοδοιπόρους του στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, προς τους αθλητές-αθλήτριες, τους προπονητές, τους κριτές και προς όλη την οικογένεια την ελληνικής Γυμναστικής:

«Φίλες και φίλοι,
Η διαδρομή μου στη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. φτάνει στην ολοκλήρωσή της. Μία διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από πολλές, διαφορετικές προκλήσεις, τις οποίες κληθήκαμε να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε με επιτυχία, ώστε οι αθλητές των Εθνικών ομάδων μας να πρωταγωνιστούν διεθνώς με σπουδαίες διακρίσεις μέσα σ’ αυτά τα χρόνια, η Ομοσπονδία μας να είναι σήμερα υγιής οικονομικά και τα αθλήματά μας να γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη σε επίπεδο βάσης.

Καταφέραμε να αναδείξουμε το brand της ελληνικής Γυμναστικής και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν να τετραπλασιαστούν τα σωματεία και να δεκαπλασιαστούν οι αθλητές που έχουμε πλέον στη δύναμή μας.
Από το 1973, όταν έβγαλα το δελτίο μου ως ένας από τους πρώτους αθλητές της ενόργανης στην Ελλάδα, έως σήμερα, δεν έχω σταματήσει να ζω μέσα στο άθλημά μας, να εργάζομαι γι’ αυτό και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Η Γυμναστική και ο αθλητισμός είναι ο τρόπος ζωής μας και νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτόν.

Κρατάμε λοιπόν ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε και ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα. Θα σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό της επόμενης διοίκησης, την οποία θα αναδείξουν τα σωματεία με την ψήφο τους. Με την στήριξη όλων μας, η νέα διοίκηση θα μπορέσει να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και της ανάπτυξης, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους με τους οποίους προχωρήσαμε μαζί αυτά τα 14 χρόνια, μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα και εργαστήκαμε για την πρόοδο του αθλήματός μας. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα σωματεία, που με τίμησαν με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που κρατούν την ελληνική σημαία πάντοτε ψηλά, στους προπονητές, στους κριτές, στο διοικητικό προσωπικό και σε όλους τους συνεργάτες της Ε.Γ.Ο., καθώς βέβαια και στους συνοδοιπόρους μου στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, παλαιότερους και νεότερους. Χάρη σε όλους εσάς, παραδίδουμε την ελληνική Γυμναστική ισχυρότερη και μεγαλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε».

Διαδικτυακά την Κυριακή (21/03) η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της Ε.Γ.Ο.

Διαφορετική από όλες τις προηγούμενες θα είναι η εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (21/03) διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Γενική Συνέλευση, στην οποία έχουν προσκληθεί 93 σωματεία-μέλη της Ε.Γ.Ο. με δικαίωμα ψήφου, θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής “Zoom”. Εν συνεχεία θα διενεργηθούν ηλεκτρονικά, μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς», οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων της Ομοσπονδίας, που θα έχουν θητεία 3,5 ετών, έως το τέλος του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Το αξίωμα του προέδρου της Ε.Γ.Ο., από το οποίο αποχωρεί ο επί σχεδόν 14 χρόνια επικεφαλής της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης έχοντας συμπληρώσει το ανώτατο όριο θητειών που προβλέπει ο νέος Αθλητικός Νόμος 4726/2020, θα διεκδικήσουν τρεις υποψήφιοι, οι Νίκος Προβιάς, Θανάσης Σταθόπουλος και Χρήστος Ψαθάς.
Συνολικά 44 θα είναι οι υποψήφιοι για το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα προστεθεί ως 16ο μέλος ένας αθλητής ή μία αθλήτρια με απόφαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4726/2020.

Παράλληλα, τη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διεκδικούν δύο υποψήφιοι, οι Θανάσης Βασιλειάδης και Ελένη Μιχοπούλου, ενώ για την αντίστοιχη θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου έχουν θέσει υποψηφιότητα οι Κωνσταντίνος Πανταζής και Νίκος Προβιάς.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο., που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Μαρτίου και ώρα 10:00 (σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας, θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα στις 11:00), περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Εκλογή Τριμελούς Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2. Επικύρωση Πρακτικών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Γ.Ο. της 26ης Φεβρουαρίου 2020.
3. Διοικητικός Απολογισμός από 01/01/2020 έως 31/12/2020 – Τοποθετήσεις μελών – Ψηφοφορία.
4. Οικονομικός Απολογισμός από 01/01/2020 έως 31/12/2020 – Τοποθετήσεις μελών – Ψηφοφορία.
5. Έκθεση εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση του Δ.Σ. για το χρονικό διάστημα από 01/01/2020 έως 31/12/2020 – Ψηφοφορία.
6. Απαλλαγή ευθύνης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οικονομική διαχείριση του χρονικού διαστήματος από 01/01/2020 – 31/12/2020 – Ψηφοφορία.
7. Εκλογή δύο μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
8. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου δεκαπενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ο., τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και πενταμελούς Δικαστικής Επιτροπής.
9. Εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ