Από την επόμενη Παρασκευή τα νεότερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Από την επόμενη Παρασκευή τα νεότερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Η Πολιτεία έχει ακόμα το περιθώριο μιας εβδομάδας προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά.

Νεότερο… ουδέν, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού η καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή αναφορά.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν επανεξέτασαν το άνοιγμα του αθλητισμού στην τελευταία τους σύσκεψη, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό και το τοπίο παραμένει θολό.

Οι οποίες εξελίξεις μετατίθενται για την επόμενη Παρασκευή (26/3), με την ελπίδα να έχουν μειωθεί τα κρούσματα και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα να παρουσιάσει βελτίωση ούτως ώστε να είναι εφικτό το άνοιγμα.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μειώνονται αισθητά.

Ήδη το βόλεϊ Γυναικών έριξε τίτλους τέλους με τη διακοπή του πρωταθλήματος (ίσως διεξαχθεί μια διοργάνωση υπό τη μορφή του Λιγκ Καπ), κάτι που θα έπρεπε να έχει συμβεί νωρίτερα. Και η εξήγηση είναι απλή, αφού το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είχε αλλοιωθεί, τα ρόστερ των ομάδων είχαν διαφοροποιηθεί με τις αποχωρήσεις αθλητριών για την Ευρώπη προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται, δυνατότητα μεταγραφών δεν υπήρχε από τον Ιανουάριο και μετά.

Έτσι μειώθηκαν και άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό οι διαφορές ποιότητας και δυναμικότητας στα ρόστερ των ομάδων και αλλοιώθηκε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το χάντμπολ το οποίο είναι το δεύτερο πρωτάθλημα στο οποίο έχουν διαταραχθεί οι συσχετισμοί και έχει αλλοιωθεί για παρόμοιους λόγους.

Για αυτό η Πολιτεία έχει ακόμα το περιθώριο μιας εβδομάδας προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά και να εντοπίσει που είναι δυνατή η συνέχιση και ολοκλήρωση, πάντα σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ