Απαγορεύθηκε η Λαμπαδηδρομία στην Οζάκα

Απαγορεύθηκε η Λαμπαδηδρομία στην Οζάκα

Ο κορωνοϊός θα εμποδίσει την καθιερωμένη τελετή με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στην Ιαπωνία, δεν θα επιτρέπεται σε δημόσιους δρόμους σε όλο το τμήμα της Οζάκα, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού.

«Σήμερα ζητάμε από τους κατοίκους ολόκληρου του τμήματος της Οζάκα να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη και επείγουσα εκδρομή, και ως εκ τούτου θα ακυρώσουμε την Λαμπαδηδρομία στον δημόσιο αυτοκινητόδρομο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της πόλης που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, Χιροφούμι Γιοσιμούρα, διευκρινίζοντας ότι μελετήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης της Λαμπαδηδρομίας σε ένα πάρκο κλειστό για το κοινό.

Η Λαμπαδηδρομία άρχισε στις 25 Μαρτίου από την Φουκουσίμα και, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έπρεπε να διασχίσει το τμήμα της Οζάκα στις 13 και 14 Απριλίου.

Όμως, ένα ημερήσιο ρεκόρ νέων λοιμώξεων (σ.σ. 878 κρούσματα), το οποίο καταγράφηκε σήμερα (7/4) στην Οζάκα, υποχρέωσε τις τοπικές αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ, παράλληλα, εξετάστηκαν και αντίμετρα για την πόλη του Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ