Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Η διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, σε αριθμό συμμετοχών, θα είναι η 3η μεγαλύτερη που θα φιλοξενήσει η χώρα μας.

Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Το μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών και αθλούμενων από όλο τον κόσμο να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση ώθησε την Οργανωτική Επιτροπή, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων. Η διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, σε αριθμό συμμετοχών, θα είναι η 3η μεγαλύτερη που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από κορυφαίες εταιρείες και οργανισμούς του κόσμου.

Οι καθυστερήσεις των προγραμμάτων εμβολιασμού σε κάποιες χώρες ώθησαν τους Εθνικούς Οργανισμούς να ζητήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού μία μικρή αναβολή, καθώς όλοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να αγωνιστούν σε στάδια που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες. «Σύμφωνα με την επιθυμία πολλών Εθνικών Οργανισμών, και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή τεκταινόμενα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο Β. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη μας αποφασίσαμε οι Αγώνες να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, καθώς τότε, μέσα από τους εμβολιασμούς και την θερινή περίοδο, θα υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας» δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασιακού Τουρισμού, Ντιντιέ Μπεσέιρ.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα είναι μία φαντασμαγορική γιορτή αθλητισμού, ένα παγκόσμιο αθλοτουριστικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση για εργαζόμενους από εταιρείες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. «Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε όχι μόνο τους καλύτερους αγώνες, αλλά και αγώνες με ασφάλεια. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σπύρος Καραβούλης.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Η διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών: Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Τοξοβολίας, Μπριτζ, Αντιπτέρισης, Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και πολλών άλλων.
Επιπρόσθετα, η Τελετή Έναρξης των Αγώνων έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ