Η Ντέμι Μουρ και η κόρη της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Ντέμι Μουρ και η κόρη της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ολυμπιονίκες και αθλητές της ελληνικής Γυμναστικής ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, μαζί με την Ντέμι Μουρ και την Ράμερ Γουίλις.

Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και λαμπρά ονόματα της Ελληνικής Γυμναστικής, από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Το μνημείο που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την Ολυμπιακή κληρονομιά του τόπου μας, υπενθυμίζει το ρόλο της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα, και περικλείει όλη την ιστορία των Αγώνων, υποδέχτηκε τη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η οποία μάλιστα, πλαισιώθηκε από δημοφιλείς προσκεκλημένους: Την Ντέμι Μουρ και την κόρη της Ράμερ Γουίλις.

Οι δύο διάσημες ηθοποιοί, που βρίσκονται αυτό το διάστημα τη χώρα μας, προσκλήθηκαν από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Προώθησης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Μουσείου, μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες, θαυμάζοντας τους χώρους και τα εκθέματα. Εξερχόμενες δήλωσαν ενθουσιασμένες και εντυπωσιασμένες από το «Ολυμπιακό λίκνο» και μίλησαν με εγκωμιαστικά λόγια για το σύγχρονο βιωματικό μουσείο.

Συγκεκριμένα η Ντέμι Μουρ δήλωσε: «Μεγάλη τιμή να μου δοθεί η δυνατότητα αυτής της εμπειρίας να επισκεφθώ το νέο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σήμερα, και όχι απλώς να μάθω για την ιστορία με τέτοια λεπτομέρεια αλλά και να το μοιραστώ με τόσους πολλούς εκπληκτικούς Ολυμπιονίκες που είναι μέρος της πλούσιας Ελληνικής ιστορίας. Μια ιστορία που οδήγησε την παράδοση εδώ που είναι σήμερα. Είμαι ευγνώμων προς την όμορφη φίλη μου και αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, Αθανασία Λαμπροπούλου η οποία μοιράστηκε την εμπειρία με εμένα και με την κόρη μου Ράμερ».

Η Ράμερ Γουίλις, από την πλευρά της προσέθεσε: «Νομίζω ότι για τον καθένα που έχει πραγματική αγάπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ βρίσκονται τα τέλεια εκθέματα για να έρθει να θαυμάσει, για να «βουτήξει» βαθιά και να αναπτύξει το μυαλό του στη γνώση της ιστορίας σχετικά με το πώς ξεκίνησαν όλα»

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας εκτίθενται εκτός των άλλων αθλητικός εξοπλισμός και αναμνηστικά Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής, ενόργανης και ρυθμικής, που διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες -τα οποία παρεχώρησαν οι ίδιοι οι αθλητές.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Ιωάννης Μελισσανίδης που προτίθεται να προσφέρει σύντομα και δικά του αναμνηστικά, δήλωσε: «Ένιωσα συγκίνηση και υπερηφάνεια που είμαι μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας. Έτυχε σήμερα στην ξενάγηση να είναι και η Ντέμι Μουρ με την κόρη της, η οποία ανέφερε ότι όταν κέρδιζα το Ολυμπιακό μετάλλιο της Ατλάντα ήταν και εκείνη μέσα στο ‘Georgia Dome’. Εικοσιπέντε χρόνια μετά συναντιόμαστε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας!»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων στην Αθήνα και ασημένιος στο Σίδνεϊ Δημοσθένης Ταμπάκος ανέφερε: «Με κατακλύζει συγκίνηση και ομορφιά. Ο αγώνας όλων των αθλητών είτε συμμετείχαν είτε διακρίθηκαν και η αθλητική ιστορία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εν γένει ιστορίας μας. Και είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε και αυτό και να διδασκόμαστε από αυτό».

Η χρυσή ομάδα του ανσάμπλ, που μεταξύ άλλων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ήταν επίσης εκεί! Η Ειρήνη Αϊνδιλή, πλέον Αντιπρόεδρος Α’ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, κατέθεσε: «Ένιωσα πολύ μεγάλη συγκίνηση για όλους εμάς τους αθλητές που έχουμε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπαίνοντας στο Ολυμπιακό Μουσείο διαπίστωσα ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και μου δημιουργήθηκαν αισθήματα που είχα ως αθλήτρια και βίωσα καταστάσεις που είχα ζήσει πριν από είκοσι χρόνια. Όταν είδα την κορύνα και την κορδέλα που έχουμε δωρίσει, ένιωσα την ενέργεια εκείνων των στιγμών!»

Η Χαρά Καρυάμη προσέθεσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη μετά απ΄ αυτή τη “βόλτα” στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας -και όχι μόνο επειδή είναι δικά μου πράγματα εκτεθειμένα εκεί, αλλά και γιατί μπόρεσα να δω για ακόμη μια φορά και να ζήσω όλη την μαγική ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

Και η Εύα Χριστοδούλου σχολίασε: «Δεν είναι μόνο η συγκίνηση που νιώθεις όταν βλέπεις τα εκθέματα και τα δικά σου προσωπικά αντικείμενα σε ένα μουσείο, είναι όλο το πνεύμα που αισθάνεσαι, όλη η συγκίνηση, η ενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων και όλη η μεγάλη ιστορία που είσαι μέρος αυτής. Αξίζει συγχαρητήρια όλο αυτό».

Η Κλέλια Πανταζή τόνισε: «Υπήρξαν πολλές φορές που «μου κόπηκε η ανάσα» με ό,τι έβλεπα, όχι μόνο τα δικά μας αναμνηστικά αλλά και άλλων Oλυμπιονικών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για όλο το στήσιμο του Μουσείου με τους υπέροχους αυτούς χώρους. Νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα και υπάρχει ένα τέτοιο στολίδι στη χώρα μας».

Ο Αντώνης Τανταλίδης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόσκληση να έρθουμε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Είμαι συγκινημένος και βέβαια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε από πού προέρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες και από πού ξεκίνησαν όλα αυτά. Εδώ πρέπει να έρθει όλος ο κόσμος και σκοπεύω να ξαναέρθω και εγώ».

Ενώ ο Απόστολος Κουταβάς, πρωταθλητής Ευρώπης στο τραμπολίνο και εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. ανέφερε: «Είναι ένα εξαιρετικό Μουσείο, κάθε ένα τμήμα του προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις σ’ αυτόν που το επισκέπτεται και όλοι πρέπει να έρθουν να δουν τα εκθέματα εδώ. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας και έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Η οικοδέσποινα και Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, κυρία Μαρία Παπαϊωάννου, η οποία υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες στο Μουσείο δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς, να φιλοξενήσουμε σήμερα Ολυμπιονίκες οι οποίοι έχουν κάνει τους Έλληνες περήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το Μουσείο είναι μια επιπλέον τιμή, γιατί προσωπικά αντικείμενα των αθλητών, φιλοξενούνται στις συλλογές μας και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα και προς τη νέα γενιά, να αγωνίζονται, να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους πετυχαίνουν».

Τη μοναδική ατμόσφαιρα και αύρα του Μουσείου, έζησαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος εντυπωσιασμένος δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για να δούμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα. Μέσα σε αυτά τα εκθέματα είναι και αυτά που έχουν δώσει Έλληνες Ολυμπιονίκες, αθλητές που έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα, τη σημαία και την πατρίδα μας και ανήκουν στη δύναμη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη και ευχαριστώ πολύ το Μουσείο που μας τίμησε σ’ αυτήν την πολύ ωραία εκδήλωση».

Επίσης, στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας ξεναγήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, ο υποστράτηγος και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σπύρος Σκλάβος, η Τεχνική Σύμβουλος και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μαρία Παπαδοπούλου, το μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής και εκ νέου υποψήφια στις αρχαιρεσίες, Αθανασία Λαμπροπούλου, όπως και ο προπονητής του Αντώνη Τανταλίδη, Θεόφιλος Λαλεχός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ