Ολυμπιακός – Ζοκ 0-3

Ολυμπιακός – Ζοκ 0-3

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-0 στο «Μελίνα Μερκούρη» από τη Ζοκ και δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των ομίλων του CEV Champions League.

Η ομάδα του Ολυμπιακού μετά την ήττα της με 3-2 σετ στη Σερβία ήθελε νίκη με 3-0 ή 3-1 για να πάρει την απευθείας πρόκριση είτε τη νίκη με 3-2 σετ για να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Τελικά δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα κόντρα στις Σέρβες και ηττήθηκε με 3-0 σετ στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ υψηλά ποσοστά στην υποδοχή, ωστόσο οι Σέρβες ύψωσαν «τείχος» στο φιλέ παίρνοντας 18 μπλοκ, διπλάσια από τον Ολυμπιακό ενώ η ομάδα οι «ερυθρόλευκες» δεν ήταν καλές στην επίθεση έχοντας 38% αποτελεσματικότητα.

Ο Ολυμπιακός αφού αποκλείστηκε από το Champions League, θα αγωνιστεί στο CEV Cup. Αντίπαλος της ομάδας του Πειραιά θα είναι η Πόρτο με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 16 Νοεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα με την Γιώτα με 2-0. Με δύο σερί μπλοκ από Κόστα και Εμμανουηλίδου οι γηπεδούχες έφτασαν στο 7-4 με τις φιλοξενούμενες να προσπερνούν για το 8-10 μετά από λάθος της Κόστα. Στην συνέχεια η Ζοκ πήρε το προβάδισμα και με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στο 18-21, αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη και στο τέλος του πρώτου σετ με λάθος της Χίπε οι φιλοξενολυμενες κατέκτησαν το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-2 στο ξεκίνημα. Οι Σέρβες ισοφάρισαν με λάθος της Κόστα αλλά οι ερυθρόλευκες προσπέρασαν ξανά για το 7-4 με άσο της Βραζιλιάνας ακραίας. Με το καλό σέρβις της Ράνκοβιτς η Ζοκ μείωσε σε 20-19 και ισοφάρισε σε 21-21 με μπλοκ της Πάβλοβιτς. Οι Σέρβες έφτασαν στο 23-25 κατακτώντας το δεύτερο σετ με μπλοκ πάνω στη Χίπε.

Το τρίτο σετ ήταν δραματικό ιδικά στο τέλος όταν οι δύο ομάδες η μια προσπερνούσε την άλλη, αλλά καμία δεν μπορούσε να κερδίσει το σετ και χρειάστηκαν 33 πόντοι για να κατακτηθεί το σετ. Στα μέσα του σετ η Χίπε έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό για το 17-14 αλλά οι Σέρβες ισοφάρισαν με Μέντιτς και Ράνκοβιτς. Με άουτ επιθεση της Κέτσμαν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 23-23 με την Πάβλοβιτς να δίνει ματς μπολ στην Ζοκ. Η ομάδα του Oλυμπιακού έμεινε στο ματς μετά από το χαμένο σέρβις της Γκλίγκοριτς και έφτασε στο σετ μπολ 25-24 με λάθος της Κέτσμαν. Οι Σέρβες ισοφάρισαν με την Πάβλοβιτς και έφτασαν σε δεύτερο ματς μπολ με μπλοκ της Κέτσμαν. Με δύο σερί πόντους της Μαρίας Γενιτσαρίδη οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο 5ο σετ μπολ και το απώλεσε με λάθος σέρβις της Χίπε. Με μπλοκ της Γκλίγκοριτς στη Γερμανίδα διαγώνιο η Ζοκ έφτασε στο 31-32 και έκλεισε το ματς με άσο.

Τα σετ 0-3 (19-25, 23-25,31-33)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ