Νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος προπονητών – Αποκαλύψεις από τον Αυγενάκη

Νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος προπονητών – Αποκαλύψεις από τον Αυγενάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποίησή τους από προπονητές, αποκαλύπτοντας ότι θα ακολουθήσουν και νέες από εν ενεργεία αθλητές.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε μια αποκάλυψη-βόμβα σε συνέντευξη που παραχώρησε, καθώς τόνισε ότι αναμένεται να ακολουθήσουν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες εις βάρος προπονητών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τις καταγγελίες 28 αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποίησή τους από προπονητές και ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που θα έρθουν στην επιφάνεια.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν υποστεί από προπονητές τους το διάστημα από το 1985 έως και μετά το 2000 έχει τεθεί στο αρχείο, καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν πλημμελήματα και έχουν πλέον παραγραφεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αυγενάκης στην ΕΡΤ 1:

«Το me too ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον χώρο του αθλητισμού, από την τοποθέτηση της κυρίας Μπεκατώρου. Από εκεί υπήρξε ένα τσουνάμι εξελίξεων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και αναφέρομαι στις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ακολουθούν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές/τριες εις βάρος ενεργών προπονητών. Εγώ σήμερα ενημερώνω την διοίκηση της Γυμναστικής Ομοσπονδίας ότι τις επόμενες μέρες θα θελήσω να τους συναντήσω να μου πουν τι ακριβώς έχουν κάνει, γιατί δεν φαίνεται οι κινήσεις τους να είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Είχε αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ότι τα θέματα έχουν κλείσει οριστικά και έχουν παραγραφεί, ωστόσο με νεότερα στοιχεία και περισσότερο εμπλουτισμένες πλεον καταγγελίες έφτασαν εκ μέρους μου σε δεύτερο χρόνο τόσο Υπουργείο Παιδείας, γιατί συζητάμε για προπονητές που είτε είναι σε σωματεία είτε σε Πανεπιστήμια»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ