Μπαχ: «Καμία απόφαση για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Μπαχ: «Καμία απόφαση για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει δεσμευτεί προκειμένου να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός ή ειρηνευτικής συμφωνίας όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τόμας Μπαχ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει δεσμευτεί προκειμένου να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός ή ειρηνευτικής συμφωνίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως δήλωσε την Τετάρτη (2/03) ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

«Το έχουμε αφήσει ανοιχτό… ήταν πολύ δύσκολο είτε να ορίσουμε μια προθεσμία είτε να προσδιορίσουμε ένα αθλητικό γεγονός, τι θα μπορούσε είτε να οδηγήσει σε βαρύτερες κυρώσεις είτε σε άρση ορισμένων από αυτές», είπε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Τόμας Μπαχ.

«Γι’ αυτό βρίσκεις σε γενικές γραμμές τη φόρμουλα που ακολουθούμε για να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα προσαρμοστούμε ανάλογα με τις περαιτέρω εξελίξεις.» πρόσθεσε.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (28/02) ότι συνιστά στους αθλητικούς οργανισμούς να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και αξιωματούχων σε διεθνείς αγώνες.

Η κίνηση αυτή οδήγησε στις διοργανώτριες αρχές αρκετών αθλημάτων να επιβάλλουν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των FIFA και UEFA που απέκλεισαν τις ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Ο Μπαχ πρόσθεσε ακόμη ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις απευθείας κατά της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής επειδή δεν ήταν υπεύθυνη για την εισβολή. «Μπορείτε να θεωρήσετε υπεύθυνους μόνο αυτούς που είναι υπεύθυνοι για παραβίαση του Ολυμπιακού Χάρτη. Και δεν είναι υπεύθυνος ο ρωσικός λαός, ούτε οι αθλητές, ούτε η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή γι΄ αυτό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπαχ.

Είπε ακόμη πως δεν είχε μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή, προσθέτοντας ότι δεν μιλούσε μαζί του «εδώ και πολλά χρόνια.»

Αθλητικές οργανώσεις έχουν «κόψει» τους εμπορικούς δεσμούς με ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της UEFA που ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας της με την εταιρεία ενέργειας «Gazprom».

Ο Μπαχ είπε ακόμη ότι η ΔΟΕ δεν είχε συμφωνίες με εταιρείες από τη Ρωσία, αλλά ότι Ρωσία και Λευκορωσία είχαν απομακρυνθεί από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο «ισχυρός άνδρας» της ΔΟΕ έκανε γνωστό ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία απομακρύνθηκαν από το διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ