Δυνατό φινάλε στο ΣΕΦ στα αναπτυξιακά όπεν της περιόδου 2022-2023

Δυνατό φινάλε στο ΣΕΦ στα αναπτυξιακά όπεν της περιόδου 2022-2023

Ο Πειραιάς και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έκλεισαν θετικά το απόγευμα της Κυριακής 26/02 τη σειρά των ανοιχτών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών για την περίοδο 2022-2023.

Με τις δεδομένα καλές συνθήκες, που προσφέρει ο αγωνιστικός χώρος της ομοσπονδιακής αίθουσας, με συναρπαστικές αναμετρήσεις, με το πολύ ευχάριστο κλίμα, στο οποίο παραπέμπει και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Σαφώς και με το αντικειμενικό πρόβλημα της περιορισμένης χωρητικότητας του γυμναστηρίου, αλλά με ακόμα καλύτερη οργάνωση σε σχέση με το 1ο φετινό τουρνουά στον ίδιο χώρο και ουσιαστικές παροχές από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προς τους συμμετέχοντες.

Ήταν το 6ο και τελευταίο όπεν στο πρόγραμμα και η σεζόν για τον θεσμό θα ολοκληρωθεί 1 και 2 Απριλίου στην Καβάλα με τον Μεγάλο Τελικό. Πήραν μέρος 200 αθλητές κι αθλήτριες (212 ήταν οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής) και τα έδωσαν όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς μάλιστα διαμορφώνονται οι τελικές ειδικές βαθμολογίες για το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους εφήβους, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, η QXinyu στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στους παμπαίδες, η Δέσποινα Δημητρίου στις παγκορασίδες, ο Μάριος Σερίδης στους μίνι παμπαίδες και η Αργυρώ Κουτρουμπά στις μίνι παγκορασίδες (θυμίζουμε ότι οι δύο τελευταίες ηλικιακές κατηγορίες, οι μικρότερες δηλαδή, δεν περιλαμβάνονται στον Μεγάλο Τελικό).

Διαβάστε επίσης: Και το ρεζιλίκι για τον Πινέιρο καλά κρατεί: Τι έγινε πριν από λίγο στο ντέρμπι του Βελγίου – Τι έδωσε ο διαιτητής (vids)

Η πολύωρη δράση του Σαββατοκύριακου καταγράφηκε σε 16 τραπέζια. Το πρόγραμμα των παιχνιδιών κύλησε ομαλά, ενώ δόθηκαν στους αθλητές πολλά ωράρια για προθέρμανση.

Στην κατηγορία των εφήβων κυριάρχησε ο Αλέξανδρος Μαδέσης. Ήταν 1ο φαβορί και στον τελικό επιβλήθηκε του Θανάση Τζενίδη με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-8). Ο Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης των νεαρών ηλικιών είχε κατακτήσει την πρωτιά και στο 1ο όπεν της Αθήνας. Επιτυχία βεβαίως και για τον αριστερόχειρα Θεσσαλονικιό ο δεύτερος σερί τελικός. Σημειωτέον ότι απουσίασε από τη δεύτερη μέρα των αγώνων, επειδή αρρώστησε, το 2ο φαβορί του ταμπλό, ο Στάθης Μανωλόπουλος.

Γεμάτος θέαμα ήταν ο τελικός τις νεάνιδες. Η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Νο 3 στην κατηγορία) πραγματοποίησε νέες αξιόλογες εμφανίσεις και η Χρυσή Φωτιάδου (Νο 1) έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρότι έκανε την πρώτη συμμετοχή της σε αναπτυξιακό φέτος. Η Μεραμβελλιωτάκη υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και με 3-1 σετ επανέλαβε την επιτυχία του Βόλου (10-12, 12-10, 11-7, 12-10).

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν το τρόπαιο στους παίδες. Ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς είχαν μία ακόμα «κόντρα» σε τελικό φέτος (είχαν από 1 νίκη ως τώρα). Ο Κούτρα έχασε το 1ο σετ, πήρε τα επόμενα και με σκορ 3-1 πήρε τον 4ο τίτλο του φέτος (2-11, 11-6, 11-4, 11-9).

Γεμάτος θέαμα ήταν ο τελικός τις νεάνιδες. Η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Νο 3 στην κατηγορία) πραγματοποίησε νέες αξιόλογες εμφανίσεις και η Χρυσή Φωτιάδου (Νο 1) έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρότι έκανε την πρώτη συμμετοχή της σε αναπτυξιακό φέτος. Η Μεραμβελλιωτάκη υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και με 3-1 σετ επανέλαβε την επιτυχία του Βόλου (10-12, 12-10, 11-7, 12-10).

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν το τρόπαιο στους παίδες. Ο Γιάννη Κούτρα και ο Γιώργος Κοσμάς είχαν μία ακόμα «κόντρα» σε τελικό φέτος (είχαν από 1 νίκη ως τώρα). Ο Κούτρα έχασε το 1ο σετ, πήρε τα επόμενα και με σκορ 3-1 πήρε τον 4ο τίτλο του φέτος (2-11, 11-6, 11-4, 11-9).

Στις κορασίδες έφτασε σε ανάλογη επίδοση η Qi Xinyu. Προχωρώντας από τη θέση 6 των seeding επιβλήθηκε στον τελικό της Άλκηστις Κασίμη (Νο 2) με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-5).

Στους παμπαίδες έζησε ξεχωριστή στιγμή ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Νο 2). Φόρεσε πρώτη φορά στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία νικώντας στον τελικό με 3-0 σετ τον Αναστάσιο Φουσέκη (Νο 1), τον αριστερόχειρα με τα 4 τρόπαια φέτος από τον οποίο είχε χάσει σε δύο τελικούς  (11-3, 13-11, 11-8).

Στις παγκορασίδες χάρηκε μία ακόμα πρωτιά η Δέσποινα Δημητρίου (Νο 1). Στον συναρπαστικό τελικό είχε και πάλι αντίπαλο την Αθανασία Γκόγκα και πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή από 0-2 παίρνοντας όλα τα σετ με οριακή διαφορά (5-11, 5-11, 11-9, 11-9, 13-11).

Το πρώτο του τρόπαιο πανηγύρισε στους μίνι παμπαίδες ο Μάριος Σερίδης. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Θεοφάνη-Φρίξο Μαρκουλάκη (11-5, 12-10, 11-5).

Στις μίνι παγκορασίδες πρώτευσε η Αργυρώ Κουτρουμπά για πρώτη φορά φέτος. Στον αμφίρροπο τελικό νίκησε τη Φωτεινή-Αικατερίνη Παπαλέξη με 3-2 σετ (11-13, 11-8, 10-12, 11-6, 11-9).

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Ηρακλής Κερασίδης (ΔΑΟ Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

3. Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. QXinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου)

3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Σάρισες Φλώρινας)

2. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας)

3. Νίκος Αγγελίδης (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Ελπίδα Τασιού (ΑΟ Θέρμης Θερμαίος)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Μάριος Σερίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

2. Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης (ΟΑ Χανίων)

3. Φίλιππος Παπανικολάου (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

2. Φωτεινή-Αικατερίνη Παπαλέξη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Άλκηστις Παπαδάκη-Ρόβολα (ΑΟΕΑ Κω)

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Τρεις αγώνες για τις θέσεις 3-4 κρίθηκαν στα 5 σετ. Στους εφήβους ο Ηρακλής Κερασίδης ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Γιάννη Αναστασιάδη (Φάρος Αλεξανδρούπολης), στις κορασίδες η Στέλλα Μαυροματάκη τη Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου) με το ίδιο σκορ και στις παγκορασίδες η Ελπίδα Τασιού την Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας), επίσης με 3-2.

Από κει και πέρα, στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος κατέβαλλε τον Γιάννη Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου) με 3-1 σετ, στις νεάνιδες η Στέλλα Τζαρίδου τη Μαρία Κρεάνγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ), επίσης με 3-1, στους παμπαίδες ο Νίκος Αγγελίδης τον Σπύρο Φουσέκη (ΑΟ Παγώνα Πάτρας) με 3-0 σετ, στους μίνι παμπαίδες ο Φίλιππος Παπανικολάου τον Μάξιμο Πολυχρονόπουλο (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-0 σετ και στις μίνι παγκορασίδες η Άλκηστις Παπαδάκη-Ρόβολα τη Χριστίνα Γεωργίου (Πανιώνιος ΓΣΣ) με 3-1 σετ.

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΕΠΑ-ΟΙ 8 ΤΥΧΕΡΟΙ

Σε μία προσφορά των χορηγών οι αθλητές παρέλαβαν από μία σακουλίτσα με μπανάνα, νερό, μακεδονικό χαλβά και ισοτονικό ποσό. Σημειωτέον ότι πήραν τα διατροφικά δωράκια σε βιοδιασπώμενες σακούλες της Mediterra Institute με την ομοσπονδία να συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για την έμπρακτη ανακύκλωση και την αγάπη για το περιβάλλον. Στους χορηγούς επίσης οι εταιρείες Smile KioskMisi BeauteLynx Sports, Μακεδονικός Χαλβάς Χαΐτογλου και μπανάνες Dole.

Σε μία ακόμα παροχή προς τα παιδιά η ΕΦΟΕπΑ εξασφάλισε 8 δωροεπιταγές των 50 ευρώ η κάθε μία από 4 μαγαζιά με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι δωροεπιταγές προέρχονταν από τα καταστήματα GP Sports Γιώργος Πετρόχειλος, LION Tennis Mart Γρηγόρης Ασβεστόπουλος, Lynx Sports Γιάννης Καρδιακός και e.pingpongshop Γιάννης Κατσαντώνης. Προς το τέλος των αγώνων κληρώθηκαν οι 8 τυχεροί, 1 από κάθε ηλικιακή κατηγορία και ήταν οι εξής:

Ο Αντώνης Μπάκας του ΓΑΟ Πειραιά στους εφήβους

Η Μαρία Κρεάνγκα του Ολυμπιακού στις νεάνιδες

Ο Χαραλάμπης Τσαλακανίδης του ΟΑ Χανίων στους παίδες

Η Διαλεκτή Τρομαρίδου του Ολυμπιακού στις κορασίδες

Ο Γιώργος-Ραφαήλ Τσιάρας του ΦΑΣ Τρικάλων στους παμπαίδες

Η Ευθυμία-Δήμητρα Αβραμίδη του Άρη Νικαίας στις παγκορασίδες

Ο Βασίλης Νίκας του ΑΟ Ξυλοκάστρου στους μίνι παμπαίδες

Η Φωτεινή Παπαλέξη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στις μίνι παγκορασίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ