Διατήρησε τον πανελλήνιο τίτλο ο Σγουρόπουλος, πρωταθλήτρια Ελλάδας σε απλό και διπλό γυναικών η Γερασιμάτου

Διατήρησε τον πανελλήνιο τίτλο ο Σγουρόπουλος, πρωταθλήτρια Ελλάδας σε απλό και διπλό γυναικών η Γερασιμάτου

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο απλό ανδρών και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο απλό γυναικών αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2023.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο απλό ανδρών και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο απλό γυναικών αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2023. Στον κορυφαίο θεσμό, που για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο Αμύνταιο της Φλώρινας και σημείωσε αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, ο αθλητής του Ολυμπιακού διατήρησε τα πρωτεία, που είχε από το 2022. Στον τελικό επικράτησε του Τάσου Ρηνιώτη (Ολυμπιακός) με 4-2 σετ. Η αθλήτρια της ΑΕΚ μετατράπηκε σε μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων. Κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα της στο απλό ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ήδη πανηγυρίσει την πρωτιά στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Κωνσταντίνα Παρίδη του Παναθηναϊκού. Στον τελικό του απλού η Γερασιμάτου κατέβαλε την Αλίκη Κιούφη του Ολυμπιακού με 4-1 σετ. Στο διπλό ανδρών κράτησαν τα σκήπτρα τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού, ενώ θυμίζουμε ότι χτες 25/03 είχε ολοκληρωθεί το διπλό μικτό, όπου είχαν πανηγυρίσει την πρωτιά ο Γιώργος Σταματούρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Ολυμπιακού. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Αμυνταίου και με την υποστήριξη του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας.

Διαβάστε επίσης: Πραξικόπημα Μπαλτάκου: Τον άδειασε ο Μπένετ για την αυριανή συνάντηση

Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 60 αθλητές και αθλήτριες από 23 σωματεία. Σε καλές συνθήκες εντός και με ανοιξιάτικο καιρό έξω από το ευρύχωρο γυμναστήριο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με τη συνηθισμένη σε αυτές τις περιπτώσεις καθυστέρηση λόγω των αμφίρροπων αγώνων, που είχαν μεγάλη διάρκεια (οι ημιτελικοί και οι τελικοί του απλού έγιναν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ). Η δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών καλύφθηκε με δύο live μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube στα λινκ https://www.youtube.com/watch?v=36DTAokZmTE (το 1) και https://www.youtube.com/watch?v=PXq5PfoX7ig (το 2). Επίσης έγιναν δηλώσεις από τους πρωταθλητές, όπως κι από εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Στο απλό ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Τάσος Ρηνιώτης συναντήθηκαν ξανά στον τελικό ύστερα από 6 χρόνια. Το 2017, στη χρονιά που άρχισαν οι ευρωπαϊκοί τίτλοι του Σγουρόπουλου, είχε επικρατήσει ο Ρηνιώτης. Σήμερα αναδείχτηκε νικητής με 4-2 σετ ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών και διατήρησε το τρόπαιο, που πρώτη φορά στον θεσμό πήρε πέρσι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στον πολύ θεαματικό και με διακυμάνσεις, αγώνα, ο Σγουρόπουλος πέρασε το παιχνίδι του μετά από το 4ο σετ. Ο πολύπειρος Ρηνιώτης (Νο 5), με τους 4 τελικούς τα τελευταία χρόνια, είχε προηγηθεί στο σκορ, έπειτα ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ακολούθως δεν του βγήκαν τα ρίσκο που πήρε (9-11, 11-6, 11-3, 9-11, 11-4, 11-9).

Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Σταματούρος και μάλιστα για δεύτερη χρονιά και δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλύτερο. Πέρσι είχε χάσει λόγω αδιαθεσίας τη δεύτερη μέρα του ίδιου πρωταθλήματος και σήμερα τραυματίστηκε στον ημιτελικό του διπλού (γλίστρησε κι έπεσε και σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση υπέστη θλάση στον προσαγωγό). Δέχτηκε την ιατρική φροντίδα, πήρε παυσίπονα, αποφάσισε να κάνει μία προσπάθεια να συνεχίσει, αλλά στην πορεία σταμάτησε. Το κοινό περίμενε ανυπόμονα τη συνάντηση με τον Σγουρόπουλο, δηλαδή την αναμέτρηση δύο κορυφαίων αθλητών μας, που και φέτος αγωνίζονται μόνο σε πρωτάθλημα του εξωτερικού, όμως ο Σταματούρος δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί κανονικά μετά το πρόβλημα στο πόδι και σταμάτησε στο 8-6 του 4ου σετ (σκορ 3-0 σε εκείνο το σημείο). Στον άλλο ημιτελικό ο Ρηνιώτης έκαμψε με 4-2 σετ τον εξαιρετικό σε μία ακόμα διοργάνωση Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, ο οποίος έφτασε στο πρώτο του μετάλλιο στο απλό του θεσμού και νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Γ. Κωνσταντινόπουλο.

Στον γύρο των «16» είχε δημιουργήσει έκπληξη ο Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης. Ο αθλητής του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης απέκλεισε με 3-2 σετ το 8ο φαβορί, τον διεθνή Δημήτρη Κορδούτη (ΟΕΑ Ρεθύμνου) και μάλιστα από 0-2 πίσω και πλασαρίστηκε πρώτη φορά στις θέσεις 5-8.

Ο τελικός του απλού γυναικών είχε δύο νέες φιναλίστ στην ιστορία του θεσμού. Από τη μια την Ιωάννα Γερασιμάτου, που ήταν νούμερο 4 του αγωνίσματος κι από την άλλη την Αλίκη Κιούφη, η οποία βρισκόταν στο νούμερο 3 των φαβορί. Η αριστερόχειρας Γερασιμάτου βασίστηκε στα δύο κομπίνα-λάστιχα (τα λεγόμενα δοντάκια) και με σταθερότητα στο παιχνίδι της προηγήθηκε 3-0 σετ. Η Κιούφη «βρήκε» καλύτερα στη συνέχεια τα χτυπήματα της αντιπάλου της και αντέδρασε πετυχημένα μειώνοντας σε 3-2. Στο 6ο σετ η Γερασιμάτου έκανε πολύ καλή αρχή και την αξιοποίησε για να φτάσει συγκινημένη στην πρωτοφανή διάκρισή της. Σημειώνεται μάλιστα, ότι η μέρα δεν άρχισε καθόλου καλά για εκείνη γιατί εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και είχε ενοχλήσεις. Πήρε όμως, την προσωπική ευθύνη ν’ αγωνιστεί και τελικά κατάφερε να φτάσει στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της (11-6, 11-5, 11-9, 8-11, 9-11, 11-4).

Η Κιούφη, που έως σήμερα είχε χάλκινο μετάλλια στον θεσμό, προκάλεσε έκπληξη στα ημιτελικά όταν απέκλεισε το 1ο φαβορί και πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2022 Κωνσταντίνα Παρίδη με 4-2 σετ. Στον εξίσου συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό η Γερασιμάτου ξεπέρασε το 2ο φαβορί, τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 4-3 σετ.

Στο διπλό ανδρών χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή πια η κυριαρχία των αδερφών Κωνσταντινόπουλων. Από τη θέση 2 του ταμπλό ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πανηγύρισαν τον 6ο πανελλήνιο τίτλο τους στο αγώνισμα νικώντας στον τελικό, που αποτέλεσε… υπόθεση του Παναθηναϊκού, τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και τον Νίκο Αντωνιάδη. Στην 8η συνεχή χρονιά, που εμφανίζονται στον τελικό, οι δύο αριστερόχειρες τέθηκαν αντιμέτωποι με το 1ο φαβορί και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού του Αγγελάκη (άμυνα). Βρήκαν όμως, τις λύσεις στα κρίσιμα δύο πρώτα σετ, απέκτησαν το πλεονέκτημα κι έφτασαν τελικά στη νίκη με 3-1 σετ (15-13, 11-9, 10-12, 11-3). Στην 4άδα οι πρωταθλητές απέκλεισαν τους Τάσο Ρηνιώτη/Γιώργο Σταματούρο (διακοπή στο 1-0 σετ υπέρ τους λόγω του τραυματισμού του Σταματούρου) και οι φιναλίστ τους Ζήση Δουκέρη/Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-1 σετ.

Και στον τελικό του διπλού γυναικών συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Και στα δύο ζευγάρια επίσης, είχαμε συνδυασμό δεξιόχειρα με αριστερόχειρα, όπως και αθλήτριες με διαπιστωμένα μεγάλη δυνατότητα στο αγώνισμα. Η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ιωάννα Γερασιμάτου, που είχαν προχωρήσει από τη βάση του ταμπλό, κατέβαλαν με 3-0 σετ το 1ο φαβορί και περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη. Το ματς κρίθηκε μεν στα τρία σετ, αλλά πολύ δύσκολα με την Παρίδη και τη Γερασιμάτου να έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές (11-8, 11-9, 11-9). Στα ημιτελικά οι νικήτριες απέκλεισαν με 3-0 σετ τις Στέλλα Τζαρίδου/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και οι Κιούφη/Παπαδημητρίου τις Κατερίνα Αλεξούδη/Λεμονιά Γκαϊντατζή με το ίδιο σκορ.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Τοπικοί άρχοντες επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου για να παρακολουθήσουν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη φωτό ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου, ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον δήμο Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Κιοσές και Βασίλης Άμπας δίπλα στον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ Κώστα Παπαγεωργίου και τον β’ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Λυγούρα.

Στο Αμύνταιο βρέθηκαν τέσσερα υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ Σωκράτης Παπασάβογλου, ο β’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Λυγούρας και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κορδούτης.

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η μέρα (26/03) ήταν ξεχωριστή για τον Κώστα Παπαγεωργίου, πρώτον γιατί γιόρτασε τα 44α γενέθλιά του και δεύτερον γιατί συμπλήρωσε δύο ακριβώς χρόνια στο τιμόνι της διοίκησης. Κέρασε γλυκά για τα γενέθλιά του, πήρε θερμές ευχές απ’ όλους και για τα δύο και προς το τέλος της διοργάνωσης δοκίμασε ευχάριστη έκπληξη από τους διοργανωτές, οι οποίοι τού είχαν πάρει τούρτα.

Στους αγώνες ήταν επίσης ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Θανάσης Στάθης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Νίκος Γραμμένος. Το Σάββατο βρέθηκε για πολλές ώρες στο γυμναστήριο η παλιά διεθνής και πρωταθλήτρια Ελλάδας Φωφώ Γαλανού, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα με τις κορυφαίες διακρίσεις της στον θεσμό.

Απονομές επάθλων έκαναν ο Σωκράτης Παπασάβογλου, η Ελένη Γυρίκη, ο Βασίλης Άμπας και ο Γιάννης Κορδούτης. Οι πρωταθλητές των αγωνισμάτων πήραν και ανθοδέσμες, ενώ δύο γυναίκες με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές βοήθησαν στις απονομές.

Τέλος, σε μεγάλο τραπέζι δίπλα στη γραμματεία υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων νερά και σνακ από τους χορηγούς στη διάθεση των αθλητών και των προπονητών. Στον ιστότοπο https://app.ttscore.io/customer/24/event/582 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλα τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες των αγωνισμάτων:

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΑΟ Ταταύλα)

-. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (ΑΕΚ)

2. Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός)

3. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

-. Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

1. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)

2. Κωνσταντίνος Αγγελάκης/Νίκος Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός)

3. Ζήσης Δουκέρης/Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΟΑ Χανίων/ΑΟ Ταταύλα)

-. Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Κωνσταντίνα Παρίδη/Ιωάννα Γερασιμάτου (Παναθηναϊκός/ΑΕΚ)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αλίκη Κιούφη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Κατερίνα Αλεξούδη/Λεμονιά Γκαϊντατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/ΑΕΚ)

-. Στέλλα Τζαρίδου/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/Ολυμπιακός)

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ

1. Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

2. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός)

3. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος/Χριστίνα Αθανασοπούλου (Παναθηναϊκός/Φοίνικας Πειραιά)

-. Σωκράτης Γιαννούτσος/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ