Επενδύσεις στον αθλητισμό

Επενδύσεις στον αθλητισμό

Επενδύσεις στον αθλητισμό σημαίνει και υποδομές που θα βοηθούν όχι μόνο τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και τον αγωνιστικό αθλητισμό και τους πρωταθλητές μας σε όλα τα σπορ.

Η Περιφέρεια Αττικής υπό τη διοίκηση του Νίκου Χαρδαλιά θα επενδύσει στον αθλητισμό. Όταν λέμε στον αθλητισμό, εννοούμε στον μαζικό αθλητισμό, στην άθληση που μαζί με την σωστή διατροφή αποτελούν τη βάση για τη καλή υγεία.

Και όταν υπάρχουν αυτά, οι πολίτες θα είναι πιο υγιείς, τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αναπνεύσουν οικονομικά, αφού θα χρειάζονται λιγότερα χρήματα για φάρμακα, θα ξοδεύονται δηλαδή, χρήματα για τα πραγματικά, σοβαρά προβλήματα και όχι γιατί δεν ζούμε και δεν τρεφόμαστε σωστά. Όμως, επενδύσεις στον αθλητισμό σημαίνει και υποδομές που θα βοηθούν όχι μόνο τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και τον αγωνιστικό αθλητισμό και τους πρωταθλητές μας σε όλα τα σπορ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει σχέδιο.

Στο σχέδιο του περιλαμβάνονται η κατασκευή νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το κλειστό Γυμναστήριο Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, το Κλειστό Γυμναστήριο Π. Καπαγέρωφ στον Πειραιά, τα νέο κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο και δύο γήπεδα αντισφαίρισης στον Κορυδαλλό, το νέο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, που θα αποτελέσει την πρώτη αυτού του μεγέθους αθλητική υποδομή της Αττικής για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Επίσης δύο σημαντικές παρεμβάσεις θα είναι η αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό, στο χώρο του ΣΕΦ, αλλά και μία σειρά κολυμβητηρίων στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ που θα ωφελήσουν όλα τα σωματεία της περιοχές.

Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στοχευμένες στους αθλητικούς χώρους της γειτονιάς, όπου ειδικά για μας στον Κεντρικό Τομέα στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Καισαριανής, το Δήμο Βύρωνα, το Δήμο Δάφνης – Υμηττού, το Δήμο Ηλιούπολης, το Δήμο Ζωγράφου, το Δήμο Γαλατσίου και το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι πολύ σημαντικό να γίνουν. Όσο περισσότερα παιδιά θα βλέπουμε στα γήπεδα να αθλούνται, τόσο λιγότερες θα είναι οι παραβατικές συμπεριφορές όπως το μπούλινγκ, ο χουλιγκανισμός, η χρήση του αλκοόλ και ναρκωτικών.

Γι’ αυτό η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών σε συνεργασία με τους δήμους, με στόχο τη δημιουργία κοιτίδων αθλητισμού σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Όλα αυτά τα επίνεια, μικρά και μεγαλύτερα, δεν θα είμαι μόνο λιμάνια αθλητισμού, αλλά θα είναι και πολιτισμού. Με την διοργάνωση Διεθνών εμβέλειας Αθλητικών γεγονότων και Πολιτιστικών Φεστιβάλ, 12 μήνες το χρόνο, θα ανάδειξη το brand Αττική και το brand του κάθε δήμου ξεχωριστά, συνεπώς θα υπάρξει μία περαιτέρω οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη μέσα από τον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων η Περιφέρεια θα έχει πάντα συνεργασία με τους Δήμους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μεγάλη εμπειρία από τον αθλητισμό. Επί των ημερών του στο Βύρωνα δημιουργήθηκε το αθλητικό κέντρο – πρότυπο για όλη τη χώρα, της Εργάνης.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης έχει ένα σχέδιο για την αναβάθμιση του αθλητισμού στα σχολεία. Με το Νίκο Χαρδαλιά συνδέονται από τα χρόνια του Βύρωνα και αυτό είναι ευτύχημα και για τον αθλητισμό και για την αυτοδιοίκηση. Και σε αυτό μαζί θα προχωρήσουμε. Μαζί για τον άνθρωπο όλες οι βαθμίδες της Πολιτείας, η Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, η Περιφέρεια, μαζί για τους Πολίτες της Αττικής.

*Η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά». Είναι τώρα Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.) , πιστοποιημένη επενδυτική σύμβουλος από την ΕΚ καθώς έχει Masters από BU (Boston University) και BC (Boston College) και έντονη κοινωνική προσφορά στη Περιφέρεια Αττικής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ