Η Σεμένια ξεκίνησε εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας της

Η Σεμένια ξεκίνησε εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας της

Αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους η Κάστερ Σεμένια.

Η Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια του στίβου, Κάστερ Σεμένια, επιμένει ότι είναι αποφασισμένη να «παλέψει» μέχρι τέλους για τις γυναίκες και ζητά την οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσει τη νομική μάχη για τα δικαιώματα της.

Η διπλή Ολυμπιονίκης (2012, 2016) και τριπλή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μ. δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται, επειδή αρνείται την ορμονική θεραπεία για τη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης της. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε σε πρώτο βαθμό ότι είναι θύμα διακρίσεων.

Διαβάστε επίσης: Φάκελος Final-8: Το δίλημμα Μπαρτζώκα, ο ΜακΚίσικ και η 7άδα των ξένων

«Προσπαθούμε να βρούμε οικονομικούς πόρους για να συνεχίσουμε τη δικαστική μάχη. Χρειαζόμαστε την ενίσχυση για να βρούμε ειδικούς που θα στηρίξουν τα επιχειρήματα μας. Δεν είναι μια μάχη για να δικαιωθώ εγώ, αλλά μια μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα», δήλωσε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου στο Γιοχάνεσμπουγκ η Σεμένια, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας της.

Η Σεμένια έχει φυσική ύπαρξη πολλών ανδρικών ορμονών και έχει εμπλακεί σε αντιπαράθεση για περισσότερα από δέκα χρόνια με τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics, πρώην IAAF), της οποίας οι κανονισμοί την εμποδίζουν να τρέξει στα 800 μέτρα. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο στη συνέχεια υποστηρίχθηκε από την ελβετική δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό.

Η 32χρονη Νοτιοαφρικανή δρομέας οδήγησε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), το οποίο έκρινε υπέρ της. Η απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, δεν ακυρώνει τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και δεν ανοίγει άμεσα το δρόμο για την επιστροφή της στα 800 μέτρα, σε κάθε περίπτωση όχι χωρίς θεραπεία. Η επόμενη νομική θα δοθεί στις 15 Μαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ