
Προχωρούν κατ’ ευχήν και στα ατομικά αγωνίσματα του κροατικού όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης και ο Νίκος Αλεξίδης.
Σήμερα Παρασκευή 06/02, κατά τη δεύτερη μέρα του δυνατού Europe Youth στο Όσιγιεκ, προχώρησαν στα κεντρικά ταμπλό τόσο στο απλό όσο και στο διπλό της Under 13.
Στο απλό αύξησαν το σερί τους μετά τα προκριματικά γκρουπ της Πέμπτης και μπήκαν στον γύρο των «16». Μαζί στο διπλό βρίσκονται στα προημιτελικά και φυσικά μετά το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό έχουν τη δυνατότητα για νέες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο.
Στο κυρίως ταμπλό του απλού αγοριών Under 13 έγινε σήμερα μόνο ο 1ος γύρος κι αυτός στη βραδινή ενότητα. Και οι δύο διεθνείς μας μετά τη χτεσινή πρωτιά στους ομίλους τους συνάντησαν στους «32» αθλητές, που προέρχονταν από τη 2η θέση ομίλων.
O Μαρκουλάκης είχε γερή αναμέτρηση με τον Ούγγρο Έρικ Πάλος ώσπου επικράτησε με 3-1 σετ (11-8, 11-6, 9-11, 11-8). Το πρωί του Σαββάτου τίθεται αντιμέτωπος με τον Πολωνό Άνταμ Κεζιέρκσι.
Ο Αλεξίδης είχε επίσης αρκετή πίεση με αντίπαλο τον Αυστριακό Τζούλιαν Λούζινγκερ. Δέχτηκε την ισοφάριση με ασυνήθιστο σκορ αλλά έφτασε κι εκείνος στη νίκη στα τέσσερα σετ (11-2, 20-22, 11-8, 11-6). Στον γύρο των «16» συναντά αύριο τον Γερμανό Νίκλας Βρόμπελ.
Το διπλό παμπαίδων έχει από την αρχή νοκ άουτ σύστημα. Οι Αλεξίδης/Μαρκουλάκης σημείωσαν δύο δύσκολες νίκες, μπήκαν στα προημιτελικά και αύριο το μεσημέρι θα επιδιώξουν την είσοδο στα μετάλλια. Στον γύρο των «32» κατέβαλλαν τους Ούγγρους Γκαμπόρ Πέντεκ/Πέτερ Κις με 3-2 σετ (11-8, 11-13, 11-1, 7-11, 11-8). Το βράδυ στη 16άδα έχασαν το 1ο σετ από τους Βούλγαρους Άντεμ Αχμέντοφ/Σιμέον Βασίλτσεφ, αλλά με επιθετική ευστοχία και πολύ καλό ρυθμό επικράτησαν με 3-1 (12-14, 11-7, 11-8, 11-2). Στους «8» θ’ αντιμετωπίσουν τους Άιντεν Μπρέκμανς Σέπεντα/Τζόελ Κιβουμάκι από το Βέλγιο και τη Φινλανδία αντίστοιχα.
Στις μεταδόσεις της ETTU TV υπήρχαν σήμερα από το τραπέζι και το τελευταίο ματς του ελληνικού ζευγαριού στο διπλό όπως και ο αγώνας του Μαρκουλάκη στο απλό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους δουν στο λινκ JOOLA EUROPE YOUTH SERIES 2026 | CROATIA OPEN | DAY 4.
Το βράδυ της Πέμπτης, μετά το κλείσιμο του προγράμματος, έγινε στο Όσιγιεκ η απονομή των επάθλων στο ομαδικό. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν και οι παμπαίδες μας μαζί με τους προπονητές τους Μιχάλη Αγγελίδη, Αλεσσάντρο Φέλτσερ για το χάλκινο μετάλλιο από τη μικτή Ελλάδας/Κροατίας. Το χρυσό μετάλλιο στην Mixed Team Under 13 κατέκτησε η Ρουμανία, νικώντας στον τελικό την Ισπανία 1 με 17-10. Στη Mixed Team Under 15 αναδείχτηκε νικήτρια η Πολωνία επικρατώντας στον τελικό 15-5 του Ισραήλ.



















