Τα δύο χρυσά κορίτσια της ελληνικής κωπηλασίας, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου, μίλησαν στο Μπουένος Άϊρες για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, το πρώτο για την Ελλάδα στην Ιστορία της διοργάνωσης.
Η Μαρία Κυρίδου είπε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ξεκινήσαμε με τους αγώνες μας στο Ευρωπαϊκό που πήραμε το χρυσό. Συνεχίσαμε με το Παγκόσμιο U23, που φτάσαμε στην τέταρτη θέση. Ύστερα πήγαμε στο Παγκόσμιο των Εφήβων και στο Πανευρωπαϊκό U23 και πήραμε χρυσό και στα δύο. Τώρα με πολλή μεγάλη χαρά εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όπου πήραμε και πάλι το χρυσό! Ήταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, γιατί έχουμε συνηθίσει να κάνουμε δύο χιλιόμετρα και τώρα ήταν μόνο 500 μέτρα και από την αρχή μέχρι το τέλος έπρεπε να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας».
Η Χριστίνα Μπούρμπου πρόσθεσε: «Ήταν όπως είπε και η Μαρία μία πάρα πολύ δύσκολη κούρσα, αλλά όπως βλέπετε οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Σηκώσαμε και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες γι΄ αυτό. Το πιο μεγάλο μου όνειρο ήταν αυτό. Τώρα φυσικά έχει γίνει πραγματικότητα και είναι πολύ ωραία τα συναισθήματα που νιώθω. Αυτό το χρυσό μετάλλιο το ονειρεύομαι πάρα πολύ καιρό. Ήταν το μετάλλιο που ήθελα να πάρω από τότε που ξεκίνησα την κωπηλασία. Φυσικά, τώρα που το κατέκτησα είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Είναι τιμή μας που εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και είμαστε πολύ περήφανες γι’ αυτό».
Βήμα τελικού για την ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε με 31-29 της Γκορένιε στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup.
LIVE: Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ βόλεϊ ανδρών. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ 3.
Ο Φίλιππος Βέροιας στον τελικό του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία του (3-1, vids)
Ο Φίλιππος Βέροια επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/4).
Ιμολα: «Θρίλερ» και pole position για τον Χάμιλτον
Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε την pole position στην πίστα της Ιμολα, έχοντας μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον δεύτερο, Σέρχιο Πέρεζ.
LIVE: Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ βόλεϊ ανδρών. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ 3.
«Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς - Σάρωσε τον Έβανς και πήγε τελικό! (2-0, vid)
Ένας απολαυστικός Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματικά σάρωσε τον Ντάνιελ Έβανς με 2-0 σετ (6-2, 6-1) και πήρε μία άνετη πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο!
LIVE: Ντάνιελ Έβανς - Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live στις 14:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντάνιελ Έβανς - Στέφανος Τσιτσιπάς για τα ημιτελικά του τουρνουά Rolex Monte Carlo. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6.
Δεν ήρθε η διάκριση για την Κελαϊδίτη στην Τασκένδη
Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και «χάλασαν» την προσπάθεια της Ελένης Κελαϊδίτη στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Τασκένδης, όπου η Ελληνίδα εκπρόσωπος δεν κατόρθωσε να έρθει πιο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση.