Απαλλαγή του Σον Γιανγκ για το σκάνδαλο ντόπινγκ

Απαλλαγή του Σον Γιανγκ για το σκάνδαλο ντόπινγκ

Η FINA με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε, έμμεσα, την απαλλαγή του Κινέζου κολυμβητή από τις κατηγορίες για ντόπινγκ.

Με μία λακωνική ανακοίνωση, η FINA επιβεβαιώνει (έμμεσα) την κινεζική ομοσπονδία κολύμβησης, σε ό,τι αφορά την απαλλαγή του Ολυμπιονίκη Σουν Γιανγκ από την κατηγορία της παραβίασης των κανονισμών αντιντόπινγκ. Αν και δεν το λέει ρητά, η διεθνής συνομοσπονδία υγρού στίβου αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την απόφαση της επιτροπής ντόπινγκ, η οποία -σύμφωνα με την κινεζική ομοσπονδία- ήταν απαλλακτική για τον αθλητή.

«Η FINA είναι ενήμερη για τα ρεπορτάζ των «Sunday Times» και άλλων ΜΜΕ, αναφορικά με τον Κινέζο κολυμβητή Σουν Γιανγκ. Σύμφωνα με την πολιτική αντιντόπινγκ της FINA και την απόφαση της επιτροπής ντόπινγκ, η FINA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την υπόθεση. Επιπλέον, η FINA δεν θα ασχοληθεί με περαιτέρω εικασίες επί του θέματος αυτού», αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς συνομοσπονδίας

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «Sunday Times», ο Σουν Γιανγκ κλήθηκε να δώσει δείγμα αίματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε έλεγχο εκτός αγώνων. Αν και αρχικά ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης έδωσε δείγμα, στη συνέχεια ήρθε σε διένεξη με τους ελεγκτές και έσπασε το μπουκαλάκι στο οποίο είχε αποθηκευθεί το δείγμα του. Σε σημερινή της ανακοίνωση, η κινεζική ομοσπονδία κολύμβησης υποστηρίζει ότι η αντίδρασή του ήταν αποτέλεσμα του ότι οι ελεγκτές δεν παρείχαν επαρκείς αποδείξεις για την ταυτότητά τους. Παράλληλα, η CSA αναφέρει ότι ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνεργάστηκε πλήρως με την αρμόδια επιτροπή της FINA και απαλλάχθηκε κάθε κατηγορίας, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της διεθνούς συνομοσπονδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ