Από ανακυκλωμένα υλικά τα ρούχα αθλητών και αξιωματούχων στο Tokyo 2020

Από ανακυκλωμένα υλικά τα ρούχα αθλητών και αξιωματούχων στο Tokyo 2020

Τα ρούχα και ο εξοπλισμός των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων, Asics, επελέγη από τους Ιάπωνες οικοδεσπότες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ως η κατασκευάστρια των επίσημων ενδυμασιών που θα φορούν οι αθλητές και οι αξιωματούχοι από την «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου», κατά την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο.

Οπως ανακoίνωσαν σ;hμερα οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας, όλα τα επίσημα ρούχα της διοργάνωσης, θα κατασκευασθούν από ανακυκλωμένα υλικά και από χρησιμοποιημένα ρούχα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το δίκτυο της Asics, σκοπεύει να συλλέξει μέχρι τον ερχόμενο Μάϊο, περίπου 30.000 χρησιμοποιημένες αθλητικές ενδυμασίες απ΄ ολόκληρη την Ιαπωνία. Ετσι, οι ίνες πολυεστέρα που θα προκύψουν με την κατάλληλη επεξεργασία ρητίνης, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των νέων ρούχων.

Παράλληλα, η Asics, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET και άλλα παρόμοια υλικά για την κατασκευή των νέων ρούχων. Πρόκeιται για μία πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος του πιο ολοκληρωμένου σχεδίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας, για την προώθηση πιο οικολογικών και βιώσιμων Αγώνων. Οπως για παράδειγμα, τα μετάλλια που θα δημιουργηθούν από μέταλλα (χρυσό, ασήμι, χάλκινο), τα οποία θα συλλεχθούν από ηλεκτρονικά προϊόντα για τα σκουπίδια.

Μακροπρόθεσμα, η Asics στοχεύει να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένα υλικά για τη συλλογή του πολυεστέρα που απαιτείται για την κατασκευή αθλητικών ειδών και παπουτσιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ