ΔΟΕ : Βαριά τιμωρία στον Βιτάλι Μούτκο

ΔΟΕ : Βαριά τιμωρία στον Βιτάλι Μούτκο

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο τιμωρήθηκε από την ΔΟΕ με αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που αφορά Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή βαριάς τιμωρίας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας και πρώην υπουργό αθλητισμού της χώρας, Βιτάλι Μούτκο.

Η ΔΟΕ επέβαλε στον Μούτκο, αποκλεισμό (εφ όρου ζωής) από κάθε δραστηριότητα που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανακοίνωσε την απόφαση της μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που είχε αναλάβει την έρευνα. Μια έρευνα που αφορούσε τις καταγγελίες για τα θέματα ντόπινγκ στη Ρωσία, που είχαν οδηγήσει σε τιμωρίες της χώρας και Ρώσων αθλητών από μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Μούτκο ήταν υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας από το 2008 ως το 2016 και όπως έγινε γνωστό σήμερα, η αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ, αποφάσισε την τιμωρία των Ρώσων αθλητών από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. Ωστόσο η ΔΟΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής κάποιων αθλητών στους Αγώνες που θα γίνουν στη Νότια Κορέα, αλλά όχι υπό την σκέπη της ρωσικής σημαίας.

Ο 59χρονος Ρώσος πολιτικός, που είναι επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, αρνήθηκε τις σχετικές κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ πρόγραμμα ντόπινγκ στη Ρωσία που να είχε τη στήριξη του κράτους.

«Θα είμαι χαρούμενος να πάω σε οποιοδήποτε δικαστήριο σε οποιαδήποτε επιτροπή, για να ξεκαθαρίσω πως δεν υπήρχε ούτε και θα υπάρξει ποτέ στη Ρωσία, πρόγραμμα ντόπινγκ» υποστήριξε ο Μούτκο, λίγο μετά την ανακοίνωση τις τιμωρίας που του επιβλήθηκε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιούρι Ναγκόρνικ, αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας (την περίοδο 2008-2016) τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό και παράλληλα αποφασίστηκε πως κανείς Ρώσος αξιωματούχος δεν θα δώσει το παρών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης ο πρόεδρος της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ, αποβλήθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή ενώ ο διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι, Ντμίτρι Τσερνισένκο, αποβλήθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ