Τσιλιγκίρη: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρωτοπόρος στην κοινωνική προσφορά»

Τσιλιγκίρη: «Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρωτοπόρος στην κοινωνική προσφορά»

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη μιλάει στο «10» για το κοινωνικό έργο του συλλόγου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πειραιά και τον πολυεπίπεδο ρόλο του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, δίνει τεράστια σημασία στην κοινωνική προσφορά, αποδεικνύοντας με πολλές δράσεις πως είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ομάδα του λιμανιού έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, έχοντας αναλάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η σίτιση προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η βοήθεια στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του 2017.

Ο Ολυμπιακός έστειλε επίσης ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλο τον κόσμο μέσω της συνεργασίας του με την Unicef, συμβάλλοντας στον εμβολιασμό χιλιάδων παιδιών.

Κι αυτά είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα της κοινωνικής προσφοράς της ομάδας του Πειραιά. Αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την διαρκή προσπάθεια των ερυθρόλευκων να προσφέρουν στην κοινωνία και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, για τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Μια πρωτοβουλία των ερυθρόλευκων και της γενικής γραμματέως του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, η οποία μιλάει στο «10» για την συγκεκριμένη δράση, αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Πειραιωτών.

«Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στον τομέα της προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση “Αθλητισμός και άτομα με νοητική υστέρηση”. Είναι μια πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία και βοηθά στην ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση σε προγράμματα αθλητισμού» τονίζει η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στο «10» και επισημαίνει πως έκανε την συγκεκριμένη πρόταση σε ευρωπαϊκά φόρα και έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη θέρμη.

«ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ»

«Είναι πολύ σημαντικό για μας στον Ολυμπιακό να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Υπήρξαν προτάσεις που έφτασαν στην κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υπήρξε ομόφωνη θετική εισήγηση από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή ένωση πολυαθλητικών σωματείων κι έχει κάνει δέκα προτάσεις που αφορούν κοινωνικές δράσεις με αθλητικό υπόβαθρο. Οι οκτώ από τις δέκα προτάσεις έχουν μάλιστα προχωρήσει κι αυτό αποδεικνύει την διαρκή προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας δραστηριοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την δημιουργία προγραμμάτων που δίνουν όραμα κι ελπίδα».

Η γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, δεν κρύβει την συγκίνησή της όταν μιλά για την ανταπόκριση του κόσμου σε πρωτοβουλίες όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκλονιστική. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αλληλεγγύη που βιώνουμε. Ξέρω πολύ καλά τον Πειραιά, είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πράγματα στην Β Πειραιώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση αλλά είναι πάντα δίπλα μας για να βοηθήσουν. Γνωρίζω λοιπόν τα προβλήματα αλλά παράλληλα βλέπω και την προσπάθεια που κάνουν όλοι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Θέλουμε μέσα από αυτή την εκδήλωση να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία και μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα κάνουμε σημαντικά βήματα για την άθληση των ατόμων με νοητική υστέρηση. Στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί και Bazaar, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Μ. Κόκκορη».

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πολυεπίπεδο ρόλο του Ολυμπιακού στην ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας στην προσφορά των ερυθρόλευκων σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα.

«Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στον απλό κόσμο και βοηθάει χιλιάδες οικογένειες. Με κοινωνικά προγράμματα, με δράσεις σε γειτονιές, έχοντας συναίσθηση του ρόλου που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο μια ομάδα. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στην χώρα που παίρνει πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο.

Το είδαμε με την σίτιση των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε εντολή να βοηθήσει ο Ολυμπιακός τους πρόσφυγες που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Δεν είχαν φαγητό, τι άλλο να πούμε.

Ο Ολυμπιακός ήταν δίπλα στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες. Και ήταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έφυγε δυο – τρεις μέρες μετά την καταστροφή. Ο Ολυμπιακός ήταν εκεί όταν η πολιτεία απουσίαζε. Και ήταν εκεί για να βοηθήσει τον απλό κόσμο ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα του».

«ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές, τονίζει πως οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν ακατάπαυστα το κοινωνικό τους έργο.

«Ο Ολυμπιακός δεν σταματά να προσφέρει στην κοινωνία, συνεχίζει τις δράσεις του δίνοντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες. Ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας παραμένει μπροστάρης στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον και έχουμε σχεδιάσει πολλές ακόμα πρωτοβουλίες. Ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια δύναμη προσφοράς και θα διατηρήσει τα ιδεώδη του σε υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι σίγουρο, ο αγώνας συνεχίζεται με καθημερινή προσπάθεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ