Το… αστρονομικό κόστος των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2028

Το… αστρονομικό κόστος των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2028

Στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος των Αγώνων του Λος Αντζελες, σαφώς μεγαλύτερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί στο Λος Άντζελες το 2028 αναμένεται να κοστίσουν 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια (6,1 δισ. ευρώ), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι παράλληλα υπόσχονται ότι οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού που «σημάδεψαν» προηγούμενους Αγώνες δεν θα υπάρξουν σε αυτή την περίπτωση.

Το ποσό του προϋπολογισμού, πάντως, είναι υψηλότερο από το προηγούμενο των 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναφερόταν στο φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης του 2017, ο οποίος υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία δολαρίου το 2016. Επίσης, ο προϋπολογισμός λαμβάνει υπόψη τον πιθανό πληθωρισμό που αναμένεται κατά την επόμενη δεκαετία.

Η οργανωτική επιτροπή του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βασίζεται εξ ολοκλήρου στους χώρους και την υπάρχουσα υποδομή και προβλέπει την ύπαρξη ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης της τάξης του 10% ή 549 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ