«EGO White Tower Gym Festival 2019», με λάμψη Πετρούνια

«EGO White Tower Gym Festival 2019», με λάμψη Πετρούνια

Μαγικές στιγμές και λάμψη παγκόσμιων αστεριών στο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «EGO White Tower Gym Festival 2019».

Ονειρεμένες εικόνες, με πρωταγωνιστές 1.090 αθλητές και αθλήτριες, μικρούς και μεγάλους, αλλά και ξεχωριστές προσωπικότητες του αθλητισμού, πλημμύρισαν το Σάββατο (04/05) το Δ.Α.Κ. Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου», όπου φιλοξενήθηκε με τεράστια επιτυχία το “EGO White Tower Gym Festival 2019”, η νέα μεγάλη διοργάνωση του αθλήματος της Γυμναστικής για Όλους στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετέχοντες ηλικίας 4 έως 54 ετών, μέλη συνολικά 48 ομάδων από κάθε γωνιά της χώρας, έζησαν μία μοναδική εμπειρία και σκόρπισαν λάμψη με τα εντυπωσιακά προγράμματά τους, συνδυάζοντας ακροβατικά, χορευτικά και θεατρικά στοιχεία και αναδεικνύοντας την ομορφιά της Γυμναστικής για Όλους, ενός αθλήματος που κερδίζει διαρκώς έδαφος στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α., τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., ενώ παράλληλα αποτέλεσε μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active” της Γ.Γ.Α..

Τη μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής απόλαυσαν 1.200 και πλέον θεατές, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του γυμναστηρίου του Ευόσμου και με το χειροκρότημά τους αντάμειψαν τους περίπου ισάριθμους αθλητές, που αναδείχθηκαν όλοι τους νικητές: Όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, το “EGO White Tower Gym Festival 2019” δεν είχε διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, προτάσσοντας την αξία της συμμετοχής και επιβραβεύοντας τους πάντες με αναμνηστικά έπαθλα.

Το υπερθέαμα κορυφώθηκε με την εμφάνιση της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, της ομάδας που το 2017 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του αθλήματος με το εκπληκτικό πρόγραμμα «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι» και αυτή τη φορά παρουσίασε το νέο εντυπωσιακό δημιούργημά της, τις «Καρυάτιδες», που θα αποτελέσουν τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Γκαλά της Παγκόσμιας Γυμναστράδας τον ερχόμενο Ιούλιο στην Αυστρία.

Η ομάδα της Ολυμπίας Δραγούνη βραβεύθηκε μάλιστα για την ανάδειξή της σε «Κορυφαία Ομάδα Γυμναστικής στην Ευρώπη» στην περσινή ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), παραλαμβάνοντας το έπαθλο από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρο της UEG, Θανάση Βασιλειάδη.
«Χαίρομαι που η ομάδα μου αποτέλεσε ένα παράδειγμα προς μίμηση, δείχνοντας σε όλους του αθλητές ότι μπορούν: Ότι η Ελλάδα είναι δυνατή, μπορεί να σταθεί ψηλά, ακόμα και στην πρώτη θέση! Δουλέψαμε για πολλά χρόνια με αυτές τις αθλήτριες, που τις έχω στα χέρια από 4-5 ετών, μαζί με τα κορίτσια ωρίμασε και η ιδέα και έτσι κατάφερε η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια ανάμεσα σε 147 ομάδες από όλο τον κόσμο», τόνισε η δημιουργός της επιτυχημένης ομάδας, Ολυμπία Δραγούνη.

Εκείνος που έδωσε πρόσθετη αίγλη στη διοργάνωση, δείχνοντας με την παρουσία του ότι ο πρωταθλητισμός και ο μαζικός αθλητισμός αλληλοσυμπληρώνονται με ιδανικό τρόπο, ήταν ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ως είθισται «πολιορκήθηκε» από εκατοντάδες μικρούς και μεγαλύτερους θαυμαστές και έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες μαζί τους.
Ο «άρχοντας των κρίκων» τιμήθηκε επίσης δια χειρός Θανάση Βασιλειάδη για την ανάδειξή του σε «Κορυφαίο Αθλητή Γυμναστικής στην Ευρώπη» στην αντίστοιχη περσινή ψηφοφορία της UEG, καθώς και από τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, για όσα έχει πετύχει στη λαμπρή καριέρα του.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα αστεράκια που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, συγχαρητήρια στην Ε.Γ.Ο. και στον πρόεδρό μας κ. Βασιλειάδη γι’ αυτή την εξαιρετική διοργάνωση! Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε αυτή την κίνηση. Ο στόχος είναι να ωθήσουμε όλα τα παιδιά στον αθλητισμό και στη γυμναστική. Βλέπω έναν πολύ όμορφο αγώνα και θέλω να τονίσω στους γονείς ότι κάθε μορφή γυμναστικής είναι ωφέλιμη για τα παιδιά. Θέλω να στείλω επίσης ένα μήνυμα στους μικρούς αθλητές: Να συνεχίσετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να το αγαπάτε, να προσπαθείτε σκληρά και όλα σας τα όνειρα μπορούν να εκπληρωθούν!», υπογράμμισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο και κάτοχος τριών παγκόσμιων και τεσσάρων ευρωπαϊκών τίτλων στους κρίκους, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του, ώστε τον προσεχή Οκτώβριο να είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει το μετάλλιο και την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης.
«Είμαι ήδη ενάμιση μήνα πιο μπροστά από το πρόγραμμα αποθεραπείας που υπολογίζαμε ότι θα ακολουθούσα. Στο τέλος, σκοπεύω να είμαι 10-15% πιο δυνατός από πριν. Υπάρχει χρόνος μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου και θεωρώ ότι θα είμαι έτοιμος από τον Αύγουστο», συμπλήρωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν επίσης ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος βραβεύθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό. Την τιμητική πλακέτα στον κ. Ορφανό απένειμε ο Ολυμπιονίκης προπονητής και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Καπνίδης.
«Ευχαριστώ πολύ την Ε.Γ.Ο. για την τιμή που μου κάνει. Η παρουσία των γονιών και των παιδιών σ’ αυτή την εκδήλωση είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Δείχνει ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει μέλλον. Έχει Λευτέρη Πετρούνια, αλλά έχει και εκατοντάδες παιδιά που προετοιμάζονται για την επόμενη φάση, για να κάνουν πρωταθλητισμό», δήλωσε οΓιώργος Ορφανός.

Τον κύκλο των βραβεύσεων έκλεισε η ειδική απονομή πλακέτας στην Ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, την οποία η Ε.Γ.Ο. τίμησε για την συμβολή της στην τέλεση της διοργάνωσης.
«Δεν… υπάρχει αυτό το πράγμα! Βλέπω παντού γύρω μου πρόσωπα που είναι απίστευτα όμορφα! Ομορφαίνετε τον χώρο και σας ευχαριστούμε για το θέαμα που προσφέρετε. Να είστε καλά και του χρόνου ξανά εδώ! Ασφαλώς θα γίνει θεσμός αυτή η προσπάθεια, που αξίζει την στήριξη όλων», ήταν τα λόγια της Βούλας Πατουλίδου προς τους μικρούς πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, μετά τη βράβευσή της από τον πρόεδρο της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστο Ψαθά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με διάπλατα χαμόγελα και με την πεποίθηση ότι η αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη, σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας έναν ισχυρό πυλώνα Γυμναστικής και μαζικού αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη:
«Με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την υπέροχη γιορτή, όπου όλοι είναι νικητές. Δεσμευόμαστε ότι η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και ότι το επόμενο βήμα θα είναι η τέλεση ενός διεθνούς Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 5.000 αθλητές και αθλήτριες. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του 1ου EGO White Tower Gym Festival, μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον και που τους οφείλουμε πολλά!», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο.,Θανάσης Βασιλειάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ