Αρβανίτης: «Ο Α.Σ. Άρης πρέπει να είναι υγιής και πρωταγωνιστής»

Αρβανίτης: «Ο Α.Σ. Άρης πρέπει να είναι υγιής και πρωταγωνιστής»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανέλυσε το πλάνο της νέας διοίκησης σε συνέντευξη Τύπου.

Την πρώτη του επίσημη δημόσια τοποθέτηση ως πρόεδρος του Α.Σ. Άρης έκανε ο Λευτέρης Αρβανίτης σήμερα (25/09) το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Αρβανίτης μίλησε για τους στόχους του νέου σχήματος του Ερασιτέχνη και για τις κινήσεις που έχουν ήδη κάνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Για την ενότητα του Άρη: «Θα ξεκινήσω με κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό και αφορά την ενότητα του Άρη. Είμαστε μία διοίκηση που πιστεύει στην ομαδικότητα, στην συνεργασία, στην αλληλεγγύη όσον αφορά το καλό του συλλόγου και όλων των τμημάτων. Η βάση μας, είναι αυτή. Η ενότητα και η αγάπη μεταξύ μας».

Για τη σημασία του Ερασιτέχνη: «Θα ήθελα να πω τι σημαίνει για εμάς και τον Αρειανό ο Α.Σ. Είναι αυτός από τον οποίο ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε 105 χρόνια επιτυχιών. Μας ιστορίας γεμάτης δόξα και τιμή. Και έφτασε ο Άρης μετά από 105 χρόνια να παραμένει πρωταγωνιστής, το προσκήνιο των εξελίξεων και να παρεμβαίνει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Να βάζει τα παιδιά στον αθλητισμό. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο. Το πρώτο σε τίτλους και επιτυχίες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα. Και το τρίτο στην Ελλάδα. Είναι κάτι που το έχει κατακτήσει και αυτό κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει ή να το μειώσει. Όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται καλύτερο».

Για τους στόχους της νέας διοίκησης: «Θα ήθελα να θυμηθούμε όλοι τι σημαίνει Α.Σ. Είναι ο σύλλογος που έχει τίτλους σχεδόν σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Καταλαβαίνετε το μέγεθός του. Το λέω για να υπάρχει σεβασμός απέναντι σε αυτόν τον φορέα. Ένας φορέας που θα πρέπει να είναι υγιής και πρωταγωνιστής. Να έχει έναν ηγεμονικό ρόλο στον σύλλογο».

Για τα οικονομικά ζητήματα: «Ως νέα διοίκηση έχουμε στο μυαλό μας την οικονομική ανασυγκρότηση. Παραλαμβάνουμε δυο μεγάλα προβλήματα. Ένα το θέμα της ΔΕΗ για το οποίο ο Α.Σ. δεν ευθύνεται.

Υπήρχε μία συμφωνία της ΠΑΕ να αναλαμβάνει το έξοδο αυτό και ο Α.Σ. άφηνε το 15% που βάσει νόμου είχε δικαίωμα να εισπράξει. Η παλιά ΠΑΕ όμως πτώχευσε και το χρέος μεταφέρθηκε στον Α.Σ. Ασχολούμαστε κάθε μέρα με αυτό. Την Παρασκευή έχω ραντεβού στην Αθήνα για να δούμε πως θα λύσουμε οριστικά το θέμα αυτό, με ένα δίκαιο τρόπο για τον Άρη και την ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας.

Το άλλο θέμα είναι τα χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ένα γεγονός που αντιμετωπίζουν πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Προτείνουμε στην Πολιτεία να το δει σύντομα και με νηφαλιότητα ώστε να λυθεί και οι σύλλογοι να αναπνεύσουν. Από εκεί και πέρα εννοείται ότι αυτά δεν πρέπει να γίνουν ξανά. Μεγάλος μέρος αυτού του ποσού είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δεν είμαστε ανώνυμες εταιρίες αλλά οργανισμοί που προσπαθούμε να κάνουμε καλό στην κοινωνία. Έτσι η Πολιτεία θα πρέπει να μας βοηθήσει για να απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά, με τρόπο που δεν θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο το οποίο έχει εισπράξει τα χρήματά του. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι κάτι που θα βοηθήσει το κράτος.

Το 2013 το δικαστήριο Θεσσαλονίκης έβγαλε μία σοφή απόφαση, όταν κατέρρεε η ΚΑΕ. Μας ενέταξε στο άρθρο 99 και το Δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από αυτά που όφειλε η ΚΑΕ. Κοντεύουμε την πλήρη εξόφληση του Δημοσίου. Και οι πιστωτές πήραν αυτό που τους αναλογούσε, ενώ θα μπορούσαν να μην πάρουν τίποτα αν κατέρρεε η ομάδα».

Για την προβολή του συλλόγου: «Θέλουμε να έχουμε δυνατή φωνή στην κεντρική σκηνή του ελληνικού αθλητισμού. Πάντα το είχαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, χωρίς να φοβόμαστε κανέναν. Η διοίκησή μας θα είναι κρυστάλλινη και διάφανη. Με αλήθεια και ειλικρίνεια απέναντι στον λαό του Άρη».

Για τα τμήματα και τις ακαδημίες: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα τμήματά μας για να έχουν την άνοδο που αξίζουν και όλοι θέλουμε ως Αρειανοί. Από το πιο μικρό τμήμα μέχρι το ποδοσφαιρικό. Στόχος είναι οι ακαδημίες να προσελκύουν νέα παιδιά. Να τα φέρουμε κοντά στον Άρη και στον αθλητισμό.

Να τα βοηθάμε ώστε η ζωή και το μέλλον τους να διέπονται από αρχές και σωστή γαλούχηση. Μία παρένθεση για τις ακαδημίες μπάσκετ. Από το 2001 μου είχε ανατεθεί το μπάσκετ όσον αφορά τις ακαδημίες.

Παραλάβαμε 49 παιδιά και το 2012 παραδώσαμε 465 παιδιά και πολλά πρωταθλήματα. Καλώ όλους τους Αρειανούς να γράψουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μπάσκετ του Άρη. Μέσα από αυτές βγήκαν παιδιά που έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο».

Για την αξιοποίηση του σήματος: «Ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η ίδρυση του εμπορικού τμήματος. Ήδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα ασχοληθούν. Η αξιοποίηση του σήματος και της ιστορίας του Άρη, ώστε να έχουμε όφελος. Μερικές δράσεις στο εμπορικό κομμάτι.

Το πρώτο που θα κάνουμε είναι η κατάρτιση ενός χορηγικού προγράμματος που θα αφορά τον Α.Σ. και τα επιμέρους τμήματα. Θα ανακοινωθεί σύντομα. Ένα άλλο κομμάτι είναι, το οποίο συζήτησα με την ΠΑΕ, είναι η ίδρυση μπουτίκ για τον ΑΣ. Δεν θα έρχεται σε κόντρα με την μπουτίκ της ΠΑΕ. Έχουμε τόσα να προσφέρουμε στον Αρειανό, που θα βοηθάει τον σύλλογο, τα τμήματα και θα υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Για την αναδιοργάνωση του Ερασιτέχνη: «Πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι το τι γίνεται με τα μέλη του Α.Σ. Εκεί σχεδόν έχουμε αποφασίσει να έρθουμε πιο κοντά στα μέλη μας. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα ασχολείται με αυτή την επαφή.

Είτε με e mail, τηλεφωνήματα, συζητήσεις μεταξύ μας ή με κληρώσεις που θα κάνουμε με την ΠΑΕ. Πολλές δράσεις που θα φέρουν τον λαό του Άρη πιο κοντά στον ΑΣ. Μέσα σε όλα αυτά εννοείται θα υπάρχει προβολή του κολυμβητηρίου μας, του προπονητηρίου και όλων των άλλων προσπαθειών που θα κάνουμε με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλα αυτά είναι κομμάτι ενός πρότζεκτ που θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες».

Για το ποδοσφαιρικό μουσείο: «Πέραν του μουσείου μπάσκετ, θέλουμε να γίνει ένα μουσείο για τον ποδοσφαιρικό Άρη και τον Α.Σ. Θα λύσουμε πρώτα τα σημαντικά και μετά θα φτάσουμε σε αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ