Μπαχ: «Παγκόσμια αλληλεγγύη στο Τokyo2020»

Μπαχ: «Παγκόσμια αλληλεγγύη στο Τokyo2020»

Το μήνυμα του προέδρου της ΔΟΕ.

Βέβαιος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων  του  Τόκιο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στο μήνυμά του  για το 2020, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν είχε «κάποιον άλλο τόσο προετοιμασμένο οικοδεσπότη», και υπογραμμίζοντας ότι είναι επίσης «εορτασμός ενότητας  για την ποικιλομορφία όλων των ανθρώπων».

Ο Μπαχ, στο μήνυμα του, ανέφερε μεταξύ άλλων:  

«Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι αυτού του Ολυμπιακού Έτους 2020, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω με υπερηφάνεια και ικανοποίηση σε ένα αξέχαστο 2019 που έχει θέσει την πορεία για το μέλλον μας. Γιορτάσαμε την 125η επέτειο από την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν. Αυτή η 125η επέτειος επεσήμανε το διαρκές όραμα του ιδρυτή μας να καταστήσει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω του αθλητισμού και μας έδειξε ότι τα ιδανικά του είναι πιο συναφή από ποτέ στον ευάλωτο κόσμο μας.

Ήταν επίσης ένα επιτυχημένο έτος όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 και την ενίσχυση των τριών πυλώνων της αξιοπιστίας, της αειφορίας και της νεολαίας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του αθλητισμού, η ΔΟΕ δεσμεύτηκε πρόσφατα σε ένα σχέδιο δράσης ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της προστασίας των καθαρών αθλητών. Η δέσμευση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του ντόπινγκ μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και σκοπιμότητα αντανακλάται και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 θα είναι η πιο εξέχουσα έκφραση αυτής της δέσμευσης της ΔΟΕ.  Από τα Ολυμπιακά μετάλλια που προέρχονται από ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά είδη, στην τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή τη χρήση οχημάτων με μηδενικές εκπομπές και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Tokyo 2020 θα αποτελέσουν έμπνευση για αειφόρο ανάπτυξη.

Η εμπιστοσύνη και η συνεργασία στο Ολυμπιακό Κίνημα είναι το πιο πολύτιμο πλεονέκτημά μας. Δίνουν μία άνευ προηγουμένου δύναμη και σταθερότητα για να επιτελέσει την αποστολή του. Στον ευάλωτο κόσμο μας σήμερα, αυτή η σταθερότητα είναι το ισχυρότερο νόμισμα που μπορεί να έχει κάθε οργάνωση. Αυτή η δύναμη και η σταθερότητα ενισχύουν τη μεγάλη ενότητα του Ολυμπιακού Κινήματος. Και αυτή η ενότητα βρίσκεται στην καρδιά της επιτυχίας μας.

Ξεκινάμε αυτή τη σημαντική στιγμή με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες  Νέων  της Λωζάννης, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους τους νέους αθλητές και για όλους στην Ολυμπιακή Πρωτεύουσα. Για πρώτη φορά, αυτό το μοναδικό φεστιβάλ πολιτιστικού, νεανικού και χειμερινού αθλητισμού θα έρθει στο σπίτι μας, στην Ολυμπιακή πρωτεύουσα της Λωζάνης και στην Ελβετία.

Όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 ξεκινήσουν, τα μάτια του κόσμου θα είναι στην Ιαπωνία. Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού θα παρακολουθήσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας την αληθινή οικουμενικότητά τους. Δεν έχω δει ποτέ έναν Ολυμπιακό οικοδεσπότη τόσο προετοιμασμένο όσο το Τόκιο σε αυτό το στάδιο πριν από τους Αγώνες. Όλη η ιαπωνική κοινωνία είναι ενωμένη  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Πάνω από 200.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για εθελοντική εργασία. Η αφοσίωση της επιχειρηματικής κοινότητας βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα. Οι αθλητές των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου και η Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων της ΔΟΕ μπορούν να προσβλέπουν σε μια εκπληκτική εμπειρία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 θα είναι επίσης εορτασμός ενότητας  για την ποικιλομορφία όλων των ανθρώπων.

Ένα Ολυμπιακό Έτος είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι μπορούμε μόνο να στείλουμε αυτό το ισχυρό μήνυμα της ενότητας στην πολυμορφία στον κόσμο με αλληλεγγύη. Η καθολικότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι δυνατή μόνο αν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ