Ολυμπιακός: Νίκησε τον Δούκα και πάει ΟΑΚΑ για την πρόκριση!

Ολυμπιακός: Νίκησε τον Δούκα και πάει ΟΑΚΑ για την πρόκριση!

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 29-26 στο Ρέντη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Handball Premier και στρέφουν το ενδιαφέρον του στο ματς με την ΑΕΚ.

Tη 12η νίκη του στη Handball Premier σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 29-26 του Δούκα στο Ρέντη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής σε μια αναμέτρηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τα τελευταία λεπτά και στην οποία δεν αγωνίστηκαν οι Τζηράς, Σανίκης, Κανδύλας και Όστοϊτς. Οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (29/1) στο ΟΑΚΑ και θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ξεκίνησε νωθρά, αντέδρασε και πήρε τον έλεγχο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά στην αναμέτρηση γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι με τέσσερα διαδοχικά γκολ του Κρητικού προηγήθηκαν με 0-4 στο 4:00. Ο Τζέριτς στο 4:12 σκόραρε το πρώτο τέρμα των Πειραιωτών όμως ο Δούκας διατήρησε τα η διαφορά και το προβάδισμα φτάνοντας στο 4-8 με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου. Στο σημείο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και απαντώντας με ένα 5-0 σερί ανέτρεψαν την κατάσταση και προηγήθηκαν  για πρώτη φορά στα 15:00 με 9-8, ύστερα από τέρμα του Χάρη Μάλλιου. Το σερί του Ολυμπιακού στο 6-0 διεύρυνε το Άγγελος Τσίλης στα 16:55 πετυχαίνοντας το 10-8 αυξάνοντας στο +2 το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με νέο γκολ του Χάρη Μάλλιου διαμορφώθηκε το 11-8 για τον Θρύλο που έτρεχε ένα 7-0 σερί μετά το 4-8 με το οποίο είχε βρεθεί να χάνει. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα 8 περίπου λεπτά μετά το 4-8, και μείωσαν σε 11-9 με τον Μελετάκο (18:43), όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με δυο γκολ των Μπάγιου και Καραμπουρνιώτη για να φτάσει στο 13-9 στη συμπλήρωση του 20λεπτου.  Με ένα εντυπωσιακό γκολ από τα 10 μέτρα, ο Μπάγιος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +5 για το 14-9 στα 23:27. Στα λεπτά που ακολούθησαν διαμορφώθηκε το 17-13 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

«Σφράγισε» τη νίκη

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε 17-16, έχοντας ένα 5-0 σερί μετά το 17-11 που είχε γράψει ο Αραπακόπουλος στο 28:21 του πρώτου ημιχρόνου. Το σερί τους μάλιστα συνεχίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 17-17 με τον Ζαλώνη στα 34:53.  Ο Χάρης Μάλλιος με ωραία ατομική ενέργεια έβαλε τέλος στο σερί του Δούκα και έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το 18-17 στα 36:00. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους «ερυθρόλευκους» είναι μπροστά μέχρι το 19-18 και τον Δούκα να προηγείται μετά από ώρα με 19-20 στα 40:00. Χάρη σε τέρματα του Δεληχρήστου και του Τσίλη οι Πειραιώτες προηγήθηκαν και πάλι με 21-20 στα 44:52. Με το δεύτερο διαδοχικό γκολ του Τσίλη ο Ολυμπιακός αύξησε στο +2 το προβάδισμα του για το 22-20 και ο Τζηράς που μπήκε για να εκτελέσει το πέναλτι διεύρυνε στο 4-0 το σερί του Θρύλου, γράφοντας το 23-20 στα 46:50. Οι φιλοξενούμενοι δεν τον έβαλαν κάτω και μείωσαν εκ νέου στο γκολ σε 24-23 με τον Τόμπρο στα 52:48. Η απάντηση των Πειραιωτών όμως ήρθε με ένα 4-0 σερί που προήλθε από τα γκολ των Δεληχρήστου, Τσίλη, Αραπακόπουλου και Μπάγιου για το 27-23, 4 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα και έφτασε στην τελική επικράτηση με 29-26.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 3-7, 9-8, 13-9, 15-10, 17-13 (ημχ) 17-17, 19-19, 21-20, 23-21, 27-23, 29-26

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Καραμπουρνιώτης 2, Τζηράς 1, Λέμος 3, Τζέριτς 4, Μπάγιος 4, Δεληχρήστος 3, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 2, Μιχαηλίδης, Τσίλης 9, Καρβάτσκι, Τσανίνος, Λόλας.

Δούκας (Μπούνας): Ζαλώνης 3, Κρητικός 14, Τόμπρος 3, Πάνου 2, Παγιάτης, Μελετάκος 2, Ζαρίκος, Πανταζής, Τζάνος, Καρακεχαγιάς, Ντούνης 1, Τότος 1, Τζανιδάκης, Μπεκιάρης, Κολλύρης, Μπαλάσκας.

Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι:1/2-2/2

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Σήμερα είχαμε το μυαλό μας στον επαναληπτικό αλλά και στο προηγούμενο παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό γιατί είμαστε προβληματισμένοι γιατί δεν είχαμε την εμφάνιση που θέλαμε στο Κύπελλο. Το περίμενα ότι το παιχνίδι θα είναι έτσι γιατί είχαμε και πάρα πολλές απουσίες, παρ’ όλα αυτά η ομάδα έδειξε στα σημεία που πρέπει να παίξει ότι είναι εκεί και με κάποιους νεαρούς παίκτες που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ομάδα τώρα πάει στο επόμενο ματς, σε πρώτη φάση για να διορθώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού που δεν ήμασταν καλοί και από κει και πέρα το σκορ και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Σε ένα ματς μπορεί εύκολα να ανοίξει η διαφορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το θέμα είναι να είσαι συγκεντρωμένος στο πως μπορεί να γίνεις καλύτερος και το σκορ έρχεται μόνο του. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα πάμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σαν Ολυμπιακός»

Aπό την μεριά του ο Άγγελος Τσίλης είπε: «Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα δείχνει την πίεση αυτών των ημερών. Δουλεύουμε καθημερινά και ίσως είχαμε το μυαλό μας στο ματς της Τετάρτης για αυτό η σημερινή αναμέτρηση εξελίχθηκε σε αυτό το ρυθμό. Μετά το 45’ συγκεντρωθήκαμε περισσότερο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Όσον αφορά τη ρεβάνς του Κυπέλλου δουλεύουμε καθημερινά και πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στο κομμάτι της τακτικής μας. Όμως το πιο σημαντικό που έχω κρατήσει είναι ότι είμαστε όλοι μια γροθιά και μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Ξέρουμε ότι αυτά τα ματς δεν κερδίζονται με σκακιστικές τακτικές ούτε με όμορφο χάντμπολ αλλά με μέταλλο και προσωπικότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ