Λεγκέσε και Σάλπετερ οι νικητές στον Μαραθώνιο του Τόκιο (pics)

Λεγκέσε και Σάλπετερ οι νικητές στον Μαραθώνιο του Τόκιο (pics)

Ο Μπιρχάνου Λεγκέσε κέρδισε την Κυριακή τον Μαραθώνιο του Τόκιο για δεύτερη συνεχή χρονιά, φτάνοντας στη νίκη σε δύο ώρες, τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Ο Αιθίοπας Μπιρχάνου Λεγκέσε κέρδισε την Κυριακή τον Μαραθώνιο του Τόκιο για δεύτερη συνεχή χρονιά, φτάνοντας στη νίκη σε δύο ώρες, τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, τρέχοντας συχνά κατά μήκος κενών δρόμων στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού ο αγώνας περιοριζόταν σε μερικές εκατοντάδες ελίτ αθλητές, χωρίς τη συνηθισμένη παρουσία περισσότερων από 30.000 ερασιτεχνών δρομέων για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 940 κρούσματα κορωναϊού, συμπεριλαμβανομένων των 705 από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα κοντά στο Τόκιο αυτό το μήνα. Υπήρξαν 11 θάνατοι, συμπεριλαμβανομένων έξι από το κρουαζιερόπλοιο.

Ο Λεγκέσε, φορώντας τα πολύ συνηθισμένα -πλέον- παπούτσια με ανθρακονήματα της Nike, έπεσε πρώτος στο νήμα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το ρεκόρ του Γουίλσον Κίπσανγκ από το 2017 με 2: 03,58.

Η Λόνα Τσεμτάι Σάλπετερ, η οποία αγωνίζεται για το Ισραήλ, κέρδισε τη διαδρομή στις γυναίκες με χρόνο ρεκόρ 2: 17,45, 50 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας εκείνο της Σαράχ Τσέπτσιρτσιρ ( 2:19:47) από τον αγώνα του 2017…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ