Ιαπωνία: «Θα κάνουμε ασφαλείς Αγώνες, προχωράμε για 24 Ιουλίου»

Ιαπωνία: «Θα κάνουμε ασφαλείς Αγώνες, προχωράμε για 24 Ιουλίου»

Η Ιαπωνία εμφανίστηκε -και-σήμερα αποφασισμένη να διεξάγει «ασφαλείς» Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο τις προκαθορισμένες ημερομηνίες, μία ημέρα μετά την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για αναβολή ενός έτους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σινζο Άμπε και ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησαν τηλεφωνικά για περίπου 50 λεπτά σήμερα το πρωί, συμφωνώντας να «ενισχύσουν τη συνεργασία» για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά δεν συζήτησαν σχετικά με πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ή για την διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Χθες ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ότι «απλά δεν μπορεί να δει να μην υπάρχει κανένας εκεί», αναφερόμενος στους Αγώνες του Τόκιο. «Νομίζω ότι αν ακυρωνόταν, αν ινόταν ένα χρόνο αργότερα, είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση από το να το γίνουν χωρίς θεατές».

Σε απάντηση, ο υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας , Σέικο Χασιμότο είπε στους δημοσιογράφους ότι «οι διοργανωτές και η ΔΟΕ δεν σκέφτονται καθόλου για την ακύρωση ή την αναβολή των Αγώνων. Προχωράμε για τις 24 Ιουλίου.»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ