Μάρεϊ: «Να διανεμηθούν καλύτερα τα χρήματα των Grand Slam»

Μάρεϊ: «Να διανεμηθούν καλύτερα τα χρήματα των Grand Slam»

Ο Άντι Μάρεϊ ζήτησε να υπάρξει ένα νέο πλάνο σχετικά με τα χρήματα από τα Grand Slam.

Ο πρώην κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Άντι Μάρεϊ, θεωρεί ότι τα χρήματα των Grand Slam θα μπορούσαν να διανεμηθούν καλύτερα για να βοηθήσουν τους τενίστες που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη κι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η σεζόν του τένις έχει διακοπεί από τον Μάρτιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και το «λουκέτο» θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουλίου, στερώντας τη δυνατότητα από τους παίκτες του χαμηλότερου επιπέδου, οι οποίοι εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέρδη των τουρνουά, να κερδίσουν τα προς το ζην.

«Για τους αθλητές από το 250-300 της παγκόσμιας κατάταξης, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN ο Βρετανός, ο οποίος έχει κερδίσει πάνω από 60 εκ. δολάρια στην καριέρα του.

Συνέχισε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, αλλά προφανώς αυτό δεν ήταν αρκετό. Μερικές φορές βλέπετε μόνο το χρηματικό έπαθλο του νικητή στα Grand Slam. Και μοιάζει, δεν ξέρω ακριβώς πως να το πω, αλλά κάτι σαν 4 εκ. δολάρια.

Μπορούν αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν καλύτερα και να ξοδευτούν αλλού, στους προηγούμενους γύρους ή, στους προκριματικούς ή, να χρησιμοποιηθούν ίσως για να ενισχυθούν μερικά από τα μικρότερα τουρνουά;»

Ο νικητής τριών Grand Slam έχει «κατρακυλήσει» στο 129 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Μάρεϊ, ο οποίος ανάρρωσε από την επέμβαση που έκανε τον περασμένο χρόνο και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Αντβέρπ τον Οκτώβριο του 2019, σχεδίαζε να επιστρέψει στο Miami Open τον Μάρτιο, μετά από ένα νέο τραυματισμό που αντιμετώπισε στο ισχίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ