«Τεράστιες απώλειες ύψους 57 δισ. ευρώ στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού»

«Τεράστιες απώλειες ύψους 57 δισ. ευρώ στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού»

Ο αθλητισμός περνάει βαριά κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού, με τις οικονομικές απώλειες στα σπορ να είναι τεράστιες.

Η βιομηχανία του αθλητισμού θα υποστεί απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως αποκάλυψε χθες η ισπανική εφημερίδα «Expansión», με βάση τις εκτιμήσεις που παρουσίασε το «Two Circles»,μία εταιρεία που συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Premier League και του Ligue 1, ενημερώνοντας τα δεδομένα του καθημερινά με βάση τις αλλαγές στο ημερολόγιο των διοργανώσεων.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των 135 δισεκατομμυρίων που είχαν προβλεφθεί πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον έτος για τον κλάδο έδειξαν αύξηση έως και 5%. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε ριζικά αυτές τις προβλέψεις, με πτώση 43% σε σύγκριση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ο περιορισμός λόγω της πανδημίας έχει διακόψει 120.000 προσφορές χορηγιών με περισσότερες από 5.000 μάρκες.

Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα, τι πρέπει να συμβεί σε μία τέτοια κατάσταση.

Ο ημι-μαραθώνιος του Βερολίνου που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο πρόσφατη αθλητική εκδήλωση που αναβλήθηκε , διότι στη Γερμανία υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων με περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα έως τις 24 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ